Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ursula von der Leyen sluit een samenwerking met “Poetins vrienden” in het Europees Parlement uit

Ursula von der Leyen sluit een samenwerking met “Poetins vrienden” in het Europees Parlement uit

Op woensdag 21 februari sloot de voorzitter van de Europese Commissie, christen-democraat Ursula von der Leyen, samenwerking met partijen uit. ” vrienden “ De Russische president Vladimir Poetin in het parlement, als gevolg van de verkiezingen in juni. De Duitse functionaris, die haar voornemen aankondigde zich kandidaat te stellen voor een tweede ambtstermijn, is de kandidaat van de Europese Volkspartij, de belangrijkste politieke kracht in het Europees Parlement.

Lees ook | Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Ursula von der Leyen voert campagne voor een nieuwe termijn als voorzitter van de Europese Commissie

In antwoord op de vraag van een journalist over de mogelijkheid om te vertrouwen op een meerderheid in het volgende parlement, inclusief de ECR-fractie (Europese Conservatieven en Hervormers), bleef ze ontwijken en rode lijnen trekken: “Degenen die tegen de rechtsstaat zijn, onmogelijk! Vrienden van Poetin, onmogelijk! »

Hij voegde eraan toe: “Het is belangrijk voor mij om te werken met pro-Europese, pro-NAVO, pro-Oekraïense groepen, die onze democratische waarden duidelijk ondersteunen. Het is meer een kwestie van inhoud.” Ze verklaarde, samen met Manfred Weber, hoofd van de Europese Volkspartij, dat het belangrijk was.

In de huidige termijn heeft deze groep traditioneel gewerkt aan het opbouwen van een meerderheid, samen met de Sociaal-Democraten en de Europese Vernieuwingspartij (centristen en liberalen), die respectievelijk de tweede en derde macht zijn in termen van zetels.

De opkomst van extreemrechtse en eurosceptische bewegingen in het land

Maar een paar maanden voor de Europese verkiezingen, gepland voor 6-9 juni, in de 27 EU-landen voorspellen opiniepeilingen de opkomst van extreemrechtse en eurosceptisch-rechtse bewegingen. De politieke evenwichten die uit de stemming voortvloeien, zullen de verdeling van de posities aan het hoofd van de belangrijkste EU-instellingen bepalen.

READ  Poetin wil het eerste deel van het Russische ruimtestation in 2027 in een baan om de aarde zien

Tot de ECR-groep behoren onder meer de Poolse Partij voor Recht en Rechtvaardigheid, de Fratelli d'Italia-partij onder leiding van Giorgia Meloni en de Spaanse Vox-partij, naast de Restitutiepartij onder leiding van Eric Zemmour de afgelopen twee weken. De nationalistische Hongaarse premier Viktor Orban – de enige EU-leider die nauwe banden met Moskou onderhoudt – zei dat hij in gesprek was over de toetreding van zijn Fidesz-partij tot de groep.

Ondertussen omvat de extreemrechtse groep Identiteit en Democratie onder meer de Franse Nationale Rally, de Duitse AfD en de Italiaanse Liga in haar gelederen. “Elke Europese verkiezing brengt een verandering met zich mee in de samenstelling van verschillende politieke partijen en verschillende politieke groeperingen.”Ursula von der Leyen bevestigde dit. “Degenen die onze waarden verdedigen tegen de handlangers van Poetin, zijn degenen met wie ik wil samenwerken.”drong ze aan.

Lees ook | Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees “In termen van het aantal landen dat democratie praktiseert, neemt het af; In gebieden die al bezet zijn, verliest het zijn kwaliteit.

De wereld met Agence France-Presse