Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In de Verenigde Staten heeft een voormalige FBI-informant toegegeven valse Russische informatie over de familie Biden te hebben doorgegeven, aldus aanklagers

In de Verenigde Staten heeft een voormalige FBI-informant toegegeven valse Russische informatie over de familie Biden te hebben doorgegeven, aldus aanklagers

Nadat hij was berecht wegens het verzinnen van valse beschuldigingen van corruptie tegen Joe Biden en zijn zoon, gaf voormalig FBI-informant Alexander Smirnov tegenover de onderzoekers toe dat hij informatie van mensen had ontvangen. “Gelinkt aan Russische inlichtingendienst”Dat hebben Amerikaanse aanklagers dinsdag 20 februari gezegd.

Deze voormalige Amerikaans-Israëlische federale politie-informant, die donderdag in Las Vegas werd gearresteerd, wordt verdacht van liegen door de Amerikaanse president en zijn zoon Hunter Biden te beschuldigen van het ontvangen van elk $ 5 miljoen (4,65 miljoen euro) aan steekpenningen om een ​​Oekraïens gasproject mogelijk te maken. . Burisma om aan vervolging te ontsnappen. Volgens procureur-generaal David Weiss en andere rechters: “Verkeerde informatie dat [M. Smirnov] De uitzending beperkt zich niet tot 2020. Er wordt actief reclame gemaakt voor nieuwe leugens die de Amerikaanse verkiezingen zouden kunnen beïnvloeden [de 2024]Na een ontmoeting met Russische inlichtingenfunctionarissen in november ».

“Tijdens zijn verhoor in hechtenis op 14 februari gaf Smirnov toe dat functionarissen verbonden aan de Russische inlichtingendienst betrokken waren bij het verspreiden van het verhaal.” Met betrekking tot Hunter Biden voegden aanklagers een gerechtelijk document toe dat was ingediend bij een rechtbank in Nevada. In 2020 bevestigde de informant tegenover een FBI-agent dat hij een ontmoeting had gehad met Burisma-functionarissen “In 2015 en – of – in 2016, tijdens de regering Obama-Biden.”.

Het impeachment-onderzoek naar Joe Biden is verzwakt

Leden van het Oekraïense gasbedrijf vertrouwden toen toe dat ze Hunter Biden om precies dat te doen in hun raad van bestuur hadden benoemd ‘Om via zijn vader te beschermen tegen allerlei problemen.’Volgens de informant een gunst voor haar “Ze betaalden specifiek $ 5 miljoen.” De heer Smirnov beweerde dat zowel Joe Biden als zijn zoon.

READ  “Vandaag de dag is onze waardigheid verborgen achter een muur van schaamte en ... / Brazilië / Politiek / SOFOOT.com

Bidens tegenstanders hebben het verhaal van de heer Smirnov gebruikt om corruptieverdenkingen tegen hem en zijn zoon aan te wakkeren. Rechts beschuldigt Joe Biden ervan, zonder nog overtuigend bewijs, zijn invloed uit te buiten terwijl hij vice-president Barack Obama (2009-2017) was, om zijn zoon Hunter twijfelachtige deals te laten sluiten in Oekraïne en China. Dit is een compleet verzonnen verhaal, herhaalden de rechters dinsdag, naar aanleiding van de gevolgen van deze valse beschuldigingen 'Het is vandaag de dag nog steeds voelbaar'.

Het beschuldigen van de heer Smirnov van het doorgeven van valse informatie aan de FBI over Joe en Hunter Biden verzwakt dus het door de Republikeinen geleide afzettingsonderzoek in het Congres tegen de Amerikaanse president. Eind september 2023 werd een eerste parlementaire zitting georganiseerd, waarbij de geïnterviewde deskundigen het erover eens waren dat er momenteel geen rechtvaardiging was om de president aan te klagen. “Er is geen bewijs dat president Biden enig wangedrag heeft begaan.”Dat merkte de Democratische leider van het Huis van Afgevaardigden, Hakeem Jeffries, op.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Hunter Biden, de ongewenste prooi van de Republikeinen in het Amerikaanse Congres

De wereld met Agence France-Presse