Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Update SNCF-stakingsdag

Het treinverkeer werd op woensdag 6 juli in heel Frankrijk ernstig verstoord. Hier is de voorspelling van vandaag.

Drie van de vier TGV’s rijden op bepaalde lijnen, en twee van de vijf TER’s: een staking van SNCF-medewerkers zou woensdag voor veel reizigers de vertrekken op zomervakantie moeten verstoren.

3 van de 5 TGV’s moeten rijden op de oostelijke as, 3 van de 4 treinen op de noordelijke en Atlantische as, en 4 van de 5 treinen op de zuidoostelijke as, gaf SNCF Voyageurs aan, aangezien de spoorwegen zich voorbereiden op een recordhoogte van twee jaar na de Covid-19 pandemie.

2 Ouigo op 3 moet worden gehandhaafd, terwijl het internationale verkeer (Eurostar, Thalys en Lyria) “bijna normaal” moet zijn.

De vier representatieve vakbonden van de SNCF – CGT, Unsa, SUD-Rail en CFDT – riepen een staking uit om hogere lonen te eisen in het licht van de stijgende inflatie. De aankondiging van de staking was alleen op woensdag.

SNCF Voyageurs zei dinsdag dat alle klanten van wie de vluchten zijn geannuleerd, meestal per sms op de hoogte worden gebracht. De vervoerder bood wijzigingen aan in de treinen, maar moedigde gebruikers ook aan om op afstand aan het werk te blijven of hun reis uit te stellen.

Het lokale verkeer in Ile-de-France zou ook erg verstoord moeten zijn, met een van de twee treinen op de lijnen B, C, D en E van de RER en op de lijnen J, L, N, R en U van Transilien.

Geplande ronde tafel

Veel Intercités moeten worden verwijderd, met gemiddeld één trein op drie, en geen verkeer op de lijnen Nantes-Bordeaux, Nantes-Lyon of Toulouse-Hendaye. Nachttreinen geannuleerd, behalve Parijs-Nice.

READ  SNCF realiseert 'extreem brute' lancering

Die vertrekkende vluchten zijn al sinds eind juni verstoord door stakingen van werknemers en onderaannemers op de luchthaven van Parijs, en met name brandweerlieden van Parijs Charles de Gaulle, EasyJet en Ryanair, waardoor enkele honderden vluchten zijn geannuleerd.

Jean-Pierre Varando, CEO van de SNCF, had eind juni ingeschat dat degenen die met verlof gingen “niet werden bedreigd” ondanks deze oproep tot staking, die een loonsverhoging voor spoorwegarbeiders garandeert.

“We leggen de onderwerpen op tafel, we proberen een balans op te bouwen, want de stijging van de lonen is één ding, maar er is ook een economisch probleem: het zijn de kosten en we moeten letten op de impact daarvan op de ticketprijzen. bijvoorbeeld,” voegde de heer Varando eraan toe. in de Senaat-generaal. “Aan het einde van het jaar moet het bedrijf in evenwicht blijven om het land niet te kosten.”

Volgens de vakbonden zijn de salarissen bij de SNCF sinds 2014 niet meer herzien. “Tussen de openstelling voor competitie en de acht jaar loonstop, vraagt ​​iedereen zich af welke saus hij moet eten”, bevestigde eind juni Fabien Dumas, federaal secretaris van SUD-rail.

De directie van de SNCF was van plan om woensdag een rondetafelgesprek te houden met de sociale partners.