Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Uitgebreide creativiteitshelikoptermissie op Mars

Geplaatst op vrijdag 30 april 2021 om 20:48 uur.

Nadat NASA met succes de haalbaarheid van vliegen op het oppervlak van Mars had aangetoond, kondigde het vrijdag aan dat het de missie van de Innovation Tiny-helikopter met een extra maand zal verlengen en de hardnekkige metgezel van de rover zal worden.

Hij zal nu verantwoordelijk zijn voor het ondersteunen van de rover bij zijn hoofdmissie, het zoeken naar oud leven op Mars, bijvoorbeeld door plaatsen van wetenschappelijk belang te verkennen die niet met vier wielen kunnen worden bereikt, of door het veiligste pad te bepalen.

“De innovatie gaat van een technologiedemonstratiemissie, waar we de technische capaciteiten van de helikopter demonstreren, naar een demonstratiemissie voor operaties, waar we informatie verzamelen over het vermogen van de helikopter om operationele ondersteuning te bieden.” Over de studie van planeten tijdens een persconferentie.

Ze voegde eraan toe: “Na 30 dagen zullen we onze plaats beoordelen”, en de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie sloot niet uit om het experiment daarna verder uit te breiden.

Maar de innovatie “was eigenlijk niet ontworpen voor een lange taak”, zei Bob Ballaram, hoofdingenieur van de machine, waarbij hij met name het effect opmerkte van herhaalde cycli van invriezen en ontdooien.

Het zal ook essentieel zijn dat Ingenuity niet crasht, terwijl zijn reizen gevaarlijker zullen zijn.

Vrijdag de vierde en langste tot nu toe behaald.

De missie van de helikopter zou aanvankelijk na 30 dagen eindigen, omdat NASA vervolgens verwachtte dat het ruimtevaartuig snel en ver zou bewegen om een ​​interessant gebied te bereiken om monsters van rotsen te nemen. De creativiteit kon destijds geen gelijke tred houden, omdat het tussen elke rit de zonnepanelen moest opladen.

READ  De Martiaanse Tissint-meteoriet die in juli 2011 in Marokko viel, onthult nieuwe geheimen

Maar de onderzoekers besloten uiteindelijk anders: “We willen echt belangrijke tijd doorbrengen waar we nu zijn”, zegt Ken Farley, wetenschapper voor Perseverance.

Ze geloven dat ze in het gebied “rotsen zullen vinden die waarschijnlijk het oudste materiaal zijn dat gevonden is op de bodem van de krater” Jizero, waar het doorzettingsvermogen in februari landde, naast de “rotsen die in het midden van het meer zijn afgezet en die ooit vulden en verduidelijkte “dit gat.

Hij voegde eraan toe: “Dit is het soort omgeving waarvan we denken dat het geschikter is voor leven door levende wezens die miljarden jaren geleden op Mars aanwezig kunnen zijn geweest.”

Het eerste monster moet in juli worden genomen.

Voor het eerst verzamelt Perseverance monsters die binnen enkele jaren bij een volgende missie naar de aarde moeten worden teruggebracht.