Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Uit onderzoek blijkt dat ouderen het meest getroffen worden door aanvullende prijsstijgingen

Uit onderzoek blijkt dat ouderen het meest getroffen worden door aanvullende prijsstijgingen

Ze betalen dit jaar gemiddeld 5% meer voor uitgebreide garantiedekking. Een aanzienlijke stijging, maar volgend jaar veel minder dan verwacht.

gepubliceerd

updaten


leestijd :
1 minuut

De coöperatieve verzekeringskaart die bij de apotheek wordt aangeboden, is ter illustratie.  (François Destuc / Max BP)

Nog een stijging voor dit jaar: de aanvullende zorgverzekering. Volgens het jaarlijkse onderzoek van Meilleurtaux zien mensen ouder dan 60 jaar dit jaar de grootste stijging. Zij moeten gemiddeld bijna 5% meer betalen dan vorig jaar.

>> Hoge prijzen voor aanvullende zorgverzekeringen voor ouderen: een econoom hekelt het ‘disfunctionele systeem’

Heel concreet betekent dit voor de dekking met “verhoogde garanties” een meerkost van gemiddeld € 3.032 over het jaar. Dit verschilt sterk per afdeling. Dit bedrag overschrijdt de € 3.300 in Alpes-Maritimes en Bouches-du-Rhône en bereikt iets meer dan € 4.000 in Ile-de-France.

Volgend jaar zal de stijging groter zijn

Hoewel deze stijging aanzienlijk is, is deze nog steeds aanwezig “Gematigd”De auteurs van deze studie waarschuwen dat de stijging volgend jaar meer dan 10% moet bedragen. Dit wordt in de eerste plaats verklaard door de vergrijzing van de bevolking. Maar we moeten ook kijken naar de impact van de “100% gezondheidszorg”-hervorming die de afgelopen twee jaar volledig is doorgevoerd. Het biedt een gratis aanbieding voor optica, tandheelkundige instrumenten en hoortoestellen.

Deze hervorming wordt grotendeels gefinancierd door aanvullende ziektekostenverzekeringen, en de regering is van plan het systeem vanaf 1 januari 2024 uit te breiden met protheses en rolstoelen, wat andere kosten met zich mee zal brengen.

READ  Verwarmingskosten exploderen in HLM en flatgebouwen, bezorgdheid groeit