Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bruno Le Maire opent de deur voor het uitstellen van het tijdschema voor het huurverbod

Bruno Le Maire opent de deur voor het uitstellen van het tijdschema voor het huurverbod

“Alles wat is besloten voordat de (rente)tarieven werden verhoogd, verdient het om opnieuw te worden overwogen in het licht van deze crisis. (…) We moeten heel praktisch zijn en kijken of we de tijdlijnen kunnen veranderen”, kondigde de minister dinsdag aan in Interview met “De Parijzenaar”.

gepubliceerd

updaten


leestijd :
1 minuut

Minister van Economie en Financiën Bruno Le Maire op 20 september 2023 in het Elysee in Parijs.  (Andrea Savorani Neri/Norphoto/AFP)

Voor hem veranderde de inflatie de situatie. De minister van Economie en Financiën, Bruno Le Maire, opende op dinsdag 26 september de deur voor het uitstellen van het tijdschema voor het verbieden van de verhuur van woningen die als een ‘thermische zeef’ worden beschouwd, met ingang van 2025.

“Ik denk dat het allemaal al besloten was vóór de renteverhoging (van belang) In het licht van deze crisis is het de moeite waard om er nog eens naar te kijken. Wat mogelijk was toen er geld beschikbaar was, werd onmogelijk naarmate de prijzen stegen. “We moeten heel praktisch zijn en kijken of we de kalender kunnen veranderen.”verklaart de minister in een interview met lezers Parijse. “Ik ben lid van een regering, dus ik ben verenigd. Maar op persoonlijk vlak ben ik er een groot voorstander van, vooral als het gaat om gedeeld eigenaarschap.” Hij voegt toe.

De wet ‘Klimaat en Veerkracht’, uitgevaardigd op 24 augustus 2021, verbiedt de verhuur van woningen die zijn geclassificeerd als ‘G’ vanaf 1 januari 2025, en vervolgens in 2028 voor woningen die zijn geclassificeerd als ‘F’ volgens de nieuwe Energy Performance Diagnostic ( DPE). “Als we de toewijzingen voor woningrenovatie in de begroting 2024 met 1,6 miljard euro verhogen, is dat om deze eigenaren te ondersteunen. Dan vraag ik me af: kan de zogenaamde DPE-rating niet worden verbeterd?”“, bevestigt Bruno Le Maire. “Samen met mijn collega van de ecotransitie, Christophe Pecheux, zijn we klaar om dit debat te openen.”De minister van Financiën bevestigt.

READ  Net repli attendu en Europe, la Fed inquiète - 27/01/2022 à 08:54