Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Clestra maakt tegenover de bonden bekend dat zij de stopzetting van de betalingen zal aankondigen

Clestra maakt tegenover de bonden bekend dat zij de stopzetting van de betalingen zal aankondigen

na Drie maanden van sociaal conflictHet slechte nieuws kwam dinsdag eindelijk. In feite heeft het management van Klestra in de regio Nederrijn aangekondigd dat het binnenkort het faillissement voor de rechtbank zal uitspreken, zo leren we van de CGT, de meerderheidsvakbond. Ammar Ladra, verkozen directeur-generaal van de CSE, merkte op dat het management van de Elzasser kantoorafdeling “de stopzetting van de betaling vanaf woensdag of morgen voor de rechtbank zal aankondigen” tijdens een buitengewone zitting van de Elzasser kantoorafdeling.

Hij voegde eraan toe: “Dit bevestigt de zorgen van de werknemers”, vooral met betrekking tot de kwestie van de werkgelegenheid. Sinds deze aankondiging zijn medewerkers bezorgd over het feit dat “de procedure heel snel zou kunnen verlopen”, en vrezen ze dat het bedrijf zal worden geliquideerd zonder tijd te hebben gehad om een ​​potentiële koper te vinden.

Het herstel waar medewerkers op hopen

Herstel is “de enige kleine uitweg die ons nog rest”, meent de vakbondsman. De vakbond specificeerde ook in een persbericht dat de CGT-delegatie “zich vandaag aan Percy zal presenteren, om te worden ontvangen en om ervoor te zorgen dat de regering eindelijk eraan werkt om de situatie het hoofd te bieden.”

Afgelopen woensdag hebben het bestuur en CGT de verantwoordelijkheid aan elkaar overgedragen Discussies mislukken Tijdens een tweede ronde tafel, gesponsord door het Ministerie van Economische Zaken. Volgens CGT, waarin de CEO van het bedrijf, Roman Jaco, werd aangehaald, was het faillissement aan het einde van deze rondetafel “dreigend” en had Kleistra slechts “vijf of zes dagen contant geld”. Herinnering, Klystra werd onder curatele gesteld Op 1 augustus 2022 vanwege de explosie van de grondstofkosten en een geschil over de huur ervan Ilkirche Gravenstaden (Pass Ren) en de gevolgen van een cyberaanval. Jestia nam vervolgens de meeste activiteiten over (289 banen van de 369) en profiteerde van een lening van 4 miljoen euro van de staat en 1 miljoen euro van de regio Grand-Est.

READ  TotalEnergies versnelt haar ontwikkeling op het gebied van zonne-energie