Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Uit een onderzoek van Inserm blijkt dat consumptie van zoetstoffen geassocieerd is met een hoger risico op kanker

Ze geven een beetje een zoete smaak aan voedsel, terwijl ze het toegevoegde suikergehalte verminderen. Miljoenen mensen consumeren elke dag zoetstoffen. maïs Zijn ze erg goed voor de gezondheid? ? Nee, blijkt uit een onderzoek van onderzoekers van de Universiteit van Inserm, Inrae, Cnam en Paris-Sorbonne. Volgens hun werk worden deze levensmiddelenadditieven in verband gebracht met een verhoogd risico op kanker, met name borstkanker en aan obesitas gerelateerde kankers.

De onderzoekers analyseerden de gezondheidsgegevens en de consumptie van zoetstoffen van 102.865 Franse mannen en vrouwen die deelnamen Uitgebreide studie NutriNet-Gezondheid. Vrijwilligers vulden hun medische geschiedenis, fysieke activiteit, gezondheidsstatus en levensstijl in. Ze vulden ook de namen en merken in van de geconsumeerde producten. Wat meet hun blootstelling aan levensmiddelenadditieven en in het bijzonder zoetstoffen.

De follow-up begon in 2009 en liep door tot 2021. Onderzoekers registreerden diagnoses van kanker die tijdens deze periode werden gemeld. Ze deden een statistische analyse om het mogelijke verband tussen zoetstofconsumptie en het risico op kanker te onderzoeken.

De wetenschappers ontdekten dat in vergelijking met mensen die ze niet consumeerden, de grootste gebruikers van zoetstoffen, degenen die de gemiddelde consumptie overschreden, een 13% hoger risico hadden op het ontwikkelen van kanker van welke aard dan ook, vooral met aspartaam ​​en acesulfaam K.

Eet tot nu toe zoetstof via voedsel “Het komt van 53% van de gezoete dranken, 29% van de desserts of tafelzoetstoffen, 8% van de zuivelproducten of zuiveldesserts en soms zoute voedingsmiddelen zoals chips”Mathilde Toffer legt uit, Director of Research in Nutritional Epidemiology bij Inserm.

READ  Toen de eerste sterren oplichtten

“De studie kwantificeert voor het eerst ter wereld de hoeveelheid blootstelling aan zoetstoffen in totaal over het hele dieet en per ingrediënttype om te correleren met het ziekterisico.bevestigt Mathilde Provider, die het onderzoek coördineerde. Tot nu toe zijn de onderzoeken experimenteel geweest, meestal op diermodellen of cellen.”

Hoewel het nog niet mogelijk is om een ​​direct causaal verband vast te stellen, Deze bevindingen ondersteunen het gebruik van zoetstoffen als veilige alternatieven voor suiker niet., waarschuwt de onderzoeker. Mathilde Toffer gelooft dat deze resultaten kunnen worden gebruikt “Voortdurende herbeoordeling door de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid en andere volksgezondheidsinstanties over de hele wereld”.