Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Paracetamol: onderzoekers ontdekken negatief effect op bloeddruk

primair
Uit een onderzoek van Britse onderzoekers bleek dat het innemen van paracetamol de bloeddruk kan verhogen bij hoge bloeddruk.

Zijn de meeste pijnstillers die door de Fransen worden geconsumeerd schadelijk voor de bloeddruk? mij’UFC – wat te kiezen Uit rapporten blijkt dat een studie van Britse onderzoekers, gefinancierd door de British Heart Foundation, heeft aangetoond dat herhaalde toediening van paracetamol (Dolipran, Everalgan, Davalgan, enz.) bij mensen met hypertensie de bloeddruk kan verhogen.

De studie werd uitgevoerd op 100 vrijwilligers met hoge bloeddruk gedurende twee weken, en de onderzoekers gaven 4 gram paracetamol per dag en daarna een placebo gedurende de volgende twee weken. Resultaat: Met medicatie neemt de systolische druk toe met 5 mmHg en de diastolische druk met 1,5 mmHg.

Verhoogd risico op hart- en vaatziekten?

Een kleine maar goed gepresenteerde stijging, merkt UFC-Que Choisir op. Deze bevindingen laten een verhoogd risico op hart- en vaatziekten zien, zoals een beroerte, waarvan hoge bloeddruk een belangrijke risicofactor is.

De resultaten zijn geen contra-indicatie voor occasioneel gebruik van paracetamol, gedurende enkele dagen, voor koorts, hoofdpijn of acute pijn. Ze kunnen echter vraagtekens zetten bij de interesse in chronische ziekten.

READ  Slechts 45% van de in aanmerking komende Fransen ontving hun derde dosis