Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Uit een Amerikaanse studie bleek dat vaccinatie tegen de ziekte van Covid een beschermend effect heeft op het hart

Uit een Amerikaanse studie bleek dat vaccinatie tegen de ziekte van Covid een beschermend effect heeft op het hart

Deze recente verklaringen zijn in de context van beschikbare argumenten voor antivax… Dit is het resultaat van een Amerikaans onderzoek ter gelegenheid van het World Cardiologie Congress vinkoorts dat anti-Covid-vaccinatie vereist als een effectieve bescherming tegen het hart.


Deze Amerikaanse studie druist in tegen een van de anti-vaccinatieargumenten. Het boek is zojuist gepubliceerd in het Journal of the American College of Cardiology ter gelegenheid van het World Congress of Cardiology dat op 20 februari werd gehouden.
Hij legt, na het doorspitten van gegevens van de Landelijke Coöperatieve Covid Groep, uit dat vaccinatie tegen Covid een beschermend effect heeft op het hart.

41% lager risico op een hartaanval voor volledig gevaccineerde patiënten en 24% lager voor degenen die slechts gedeeltelijk zijn gevaccineerd.

De conclusies van de studie, gepubliceerd in het Journal of the American College of Cardiology, ontmantelen een van de belangrijkste argumenten voor antioxidanten.
Integendeel, uit deze analyse blijkt dat Covid-vaccinatie een beschermend effect heeft tegen cardiovasculaire gebeurtenissen, zelfs wanneer het vaccinatieschema onvolledig is, terwijl Covid-infectie zelf het tegenovergestelde effect heeft.

Een van de waargenomen gevolgen is inderdaad dat Covid het risico op hartaandoeningen verhoogt, maar ook complicaties op de lange termijn na herstel, herinneren de auteurs van het onderzoek.

Het blijft nu te weten hoe lang de bescherming door vaccinatie wordt verleend, aangezien de studie was gewijd aan de eerste zes maanden na besmetting.

Op basis van deze bevindingen hopen de auteurs van het onderzoek nu “Ze helpen de immunisatiegraad te verbeteren, vooral bij mensen met comorbiditeit“.

READ  Deltacron zit in Frankrijk: wat weten we over deze hybride variant van Delta en Omicron?