Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Uit de studie bleek dat krokodillen angst bij kinderen kunnen detecteren

Uit de studie bleek dat krokodillen angst bij kinderen kunnen detecteren

Hoe meer een dier van streek is, hoe gemakkelijker het is om een ​​prooi te zijn.» Deirdre/stock.adobe.com

Franse onderzoekers uit Lyon en Saint-Etienne (centraal-oosten) ontdekten dat krokodillen ondanks de grote afstand tussen deze soorten in staat waren om angst in de kreten van jonge apen of mensen waar te nemen, in een studie gepubliceerd door de Journal of the Royal Society.

Met behulp van audiofragmenten van het gehuil van baby’s, bonobo’s en chimpansees, uitgezonden naar de poelen van verschillende Nijlkrokodillen in een dierentuin in Agadir, Marokko, ontdekten de onderzoekers dat de reptielen zich meer aangetrokken voelen tot dit gehuil wanneer ze in nood zijn.

Krokodillen bepalen nood

Het oorspronkelijke idee was om te kijken naar de universaliteit van angstkenmerken in dierengeluiden, maar tijdens hun studie realiseerden de onderzoekers zich dat “Akoestische parameters voor het beoordelen van angst waren het meest relevant voor krokodillenvan mensen.

De ervaring heeft geleerd dat krokodillen ongerief perfect herkennen in het geschreeuw van jonge apen of mensen, maar ook dat hoe meer ongerief het geschreeuw bevat, hoe sterker de reactie van reptielen is.“, legt Nicolas Grimaud uit aan AFP. Onderzoeksdirecteur van het Laboratorium voor Auditieve Perceptie en Psychacoustics (CRNL, CNRS, Inserm, Universiteit van Lyon 1), een van de hoofdauteurs van deze studie uitgevoerd door Franse onderzoekers en gepubliceerd op 9 augustus door het Journal of the Royal Society, gespecialiseerd in biologisch onderzoek.

Krokodillen vertrouwen op criteria voor ruwheid, de chaotiek van een kreet, die relevanter is dan de standaard waarop mensen vertrouwen, namelijk toonhoogte.Hij vervolgde.Voor de onderzoeker kan deze bitterheid worden verklaard door het feit dat krokodillen koelbloedige dieren zijn, zeer zuinig met hun bewegingen en opportunistisch, en zoeken naar prooien in een staat van zwakte.Hoe meer een dier van streek is, hoe gemakkelijker het is om een ​​prooi te zijnlegt Nicolas Grimaud uit.

“data-script =” https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js”>

READ  Weer in Bretagne: grijze lucht, maar maandag weinig regen