Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

8 eenvoudige gewoonten om uw levensverwachting met nog eens 24 jaar te verlengen

8 eenvoudige gewoonten om uw levensverwachting met nog eens 24 jaar te verlengen

Amerikaanse onderzoekers onthulden dat het aannemen van bepaalde leefgewoonten die verband houden met voeding, lichaamsbeweging of stress de levensverwachting met minstens 20 jaar zou verlengen.

Omarmen 8 gezonde dagelijkse gewoonten die uw levensverwachting met meer dan 20 jaar verlengen suggereert een Stady Amerikaans De eerste resultaten werden op 24 juli 2023 gepresenteerd tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de American Dietetic Association in Boston (VS). Om deze acht gewoonten te identificeren, bestudeerden onderzoekers meer dan 719.000 Amerikaanse veteranen in de leeftijd van 40-99tussen 2011 en 2019 en ontdekte dat mensen die deze 8 gezonde levensstijlen volgen, langer kunnen leven, De gemiddelde leeftijd is 24 jaar voor mannen en 21 jaar voor vrouwenin vergelijking met degenen zonder een van deze gewoonten. Hier zijn de 8 eenvoudige regels die u moet volgen om uw leven te verlengen:

  1. fysiek actief zijn,
  2. Je hebt geen opioïdenverslaving,
  3. Niet roken,
  4. omgaan met stress,
  5. goede voeding,
  6. drink niet regelmatig,
  7. Zorg voor een goede slaaphygiëne
  8. Ze hebben positieve sociale relaties

Verminderde fysieke activiteit, opiaten en tabak verhogen het risico op overlijden met 30-45%.

We waren zeer verrast hoe nuttig het was om één, twee, drie of alle acht leefstijlfactoren toe te passen.zei Xuan-Mai T. Nguyen, een van de auteurs van de studie en een gezondheidswetenschapper bij het Department of Veterans Affairs. De resultaten lieten ook zien:

Gebrek aan lichaamsbeweging, opioïdengebruik en roken De factoren met de grootste impact op de levensverwachting waren die welke samenhangen met: Ongeveer 30-45% hoger risico op overlijden tijdens de studieperiode.

Stress, overmatig alcoholgebruik, slechte voeding en slechte slaaphygiëne gingen gepaard met een toename vanOngeveer 20% van het risico op overlijden.

READ  Wat zijn de beste vetverbrandende voedingsmiddelen?

A Gebrek aan positieve sociale relaties werd geassocieerd met Verhoogd risico op overlijden met 5%.

Het is nooit te laat om een ​​gezonde levensstijl aan te nemen.” naar Hij verdedigde T. Nguyen. Dus hoewel deze gewoonten voordeliger zijn als ze vroeg worden aangenomen, zijn er veranderingen opgetreden In de veertig, vijftig of zestig Het kan ook voordelen voor de gezondheid en een lang leven opleveren. Hoewel Een observationele studie die geen definitief oorzakelijk verband vaststelt, Deze bevindingen komen overeen met een groeiend aantal ondersteunende onderzoeken De rol van leefstijlfactoren bij het voorkomen van chronische ziekten en het bevorderen van gezond ouder worden. Het aannemen van een gezonde en evenwichtige levensstijl kan een van de meest effectieve manieren zijn om uw levensverwachting te verhogen.