Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Uit de studie bleek dat de scherpe tanden van de T-Rex bedekt waren door de lippen

Door Tyrannosaurus Rex te vergelijken met andere therapeutische methoden, kwamen de onderzoekers tot deze hypothese, die mogelijk is maar momenteel niet wordt bevestigd.

Als Jurassic Park En de meeste spelmakers die Tyrannosaurus Rex-hoektanden lieten zien, waren imitators? Een studie die donderdag is gepubliceerd, toont aan dat deze beroemde dinosaurussen waarschijnlijk lippen hadden die hun tanden bedekten.

Onopgeloste vraag

Dieren zoals de T-Rex en andere theropode dinosaurussen hadden hoogstwaarschijnlijk een soort lippen, waarbij het zachte weefsel hun mond bedekte om hun tanden te beschermen.“, legt uit aan AFP Thomas Cullen, een van de auteurs van deze studie gepubliceerd in het tijdschrift wetenschap.

Dit is een verandering ten opzichte van veel hypothesen tot nu toe, waarin ze eruit zagen als krokodillen, met tanden die zichtbaar waren als hun mond gesloten was en zonder lippen.Voegt een professor paleobiologie toe aan de Auburn University in Alabama, in het zuiden van de Verenigde Staten. Als de vraag niet helemaal is opgelost, bestudeerden de onderzoekers een groep theropod-dinosaurussen uit verschillende musea om tot deze nieuwe conclusie te komen.

tand pijn

Ze vergeleken bijvoorbeeld de erosie van het glazuur van de tanden van dinosaurussen en krokodillen, de levende dieren die het dichtst bij theropoden staan. tandglazuurHij moet gehydrateerd blijven om gezond te blijvenDetails van Thomas Cullen.Als ze te lang aan de lucht worden blootgesteld, worden ze kruimelig en vatbaarder voor barsten of ziekten“.

Volgens de paleobiologie verslijt het glazuur van het buitenste deel van de tanden van levende krokodillen sneller dan het binnenste deel omdat ze geen lippen hebben. “Toen we keken naar de dikte van het glazuur aan de binnen- en buitenkant van de tanden van grote dinosaurussen, vertoonden ze dit soort krokodilachtige formatie niet.Hij ging verder.Het heeft een vorm die dichter bij dieren met lippen staatzegt Thomas Cullen.Hun glazuurdikte is aan de buiten- en binnenkant hetzelfde“.

READ  Hoe herken je het liedje door te neuriën? Is dit mogelijk?

Theropoden ontspoorden

De onderzoekers wilden ook weten of de tanden van de T-Rex te groot waren voor hun mond, en ze wilden vergelijken met veel moderne hagedissen met lippen. “Sommige hagedissen hebben tegenwoordig zeer grote tandenThomas Cullen bevestigde dat.Het lijkt bijna ongelooflijk dat deze tanden volledig door de lippen kunnen worden bedekt en toch zijn ze dat.“.”En we kwamen erachter (…) Deze schaalverhouding is bijna identiek aan die van theropode dinosaurussen“.

Wat zijn de gevolgen van de representatie van deze beroemde roofdieren in de populaire cultuur? Als Thomas Cullen besefte dat films Jurassic Park Ze slagen vasthouden aan wat bekend was over dinosaurussenop tijdprobeert theropoden op een bepaalde manier voor te stelleneerlijk“volledig”is sindsdien ontspoordVolgens hem.