Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

UFC Que Chooser waarschuwt u voor telefoonzwendel, die u veel kan kosten

De Consumentenbond waarschuwt oplichters die zich voordoen als Oranje om u zo lang mogelijk aan de lijn te houden.

Pas altijd op voor verdachte telefoontjes. DeUFC – wat te kiezenEn de Vereniging voor consumentenbescherming Het vertelt het ongelukkige avontuur van een 88-jarige Normandische vrouw, “van enigszins achterdochtige aard”.

Goed gemaakte zwendel

Het begon allemaal met een telefoontje van een van de medewerkers van Orange, de operator, die goed op de hoogte leek te zijn van de abonnementen die in de jaren 80 waren binnengekomen. De laatste vertelt hem zelfs dat het niets anders is dan een telefoontje om zijn lijn te controleren en vraagt ​​hem haar terug te bellen. Vervolgens vertelt de dochter van het slachtoffer dat ze na 40 minuten wachten ophing, maar de persoon belde haar en vroeg haar aan de lijn te blijven. Nadat ik hem had verteld dat alles gratis was, De kanselier dreigt haar telefoon en televisie uit te zetten als ze dat niet doet.

Na 6 telefoontjes binnen drie dagen bleek dat het betaald werd en er stond de telefoonrekening van een Giselle-nummer op Uit het pakket is 355 euro Voor oproepen naar Afrika. Het doel van de zogenaamde “adviseur” was simpelweg om haar aan te moedigen zo lang mogelijk online te blijven en een deel van het via het betalingssysteem gefactureerde geld terug te krijgen.

UFC-Que Choisir legt uit dat hij de heropleving van dit soort fraude opmerkt, soms uit Lesotho, Liberia of Burundi, en het aantal, beginnend met 00Het internationale voorvoegsel kan ook variëren.

READ  Einde ontvangst: Omgekeerd gaat de maatregel mogelijk niet in op 1 april

Compensatie is schaars

De beroepen zijn bijna tevergeefs, legt de Consumentenbond uit, omdat Oranje alleen per geval een vergoeding accepteert.

Aan de andere kant bieden sommige operators vaak de mogelijkheid om alle oproepen naar betaalnummers en naar het buitenland te blokkeren, dus voel je vrij om ze te bellen of deze diensten te gebruiken. Voor gratis abonnees presenteren we het u hier Er moet actie worden ondernomen.

Tips om te voorkomen dat u bekneld raakt

Het is belangrijk om niet terug te bellen. Pas op voor berichten waarin u wordt gevraagd een bepaald nummer opnieuw te kiezen, maar ook voor oproepen die u lang aan de lijn houden. Neem in geval van twijfel rechtstreeks contact op met het bedrijf via de klantenservice om de wettigheid van het verzoek te bevestigen. En de Bel geen onbekend nummer terug als u de oproep hebt gemist.