Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

UEFA Champions League: Obstakels op weg naar Genk?  Eerst René Wheeler, daarna Nicholas Raskin en Cyril Dessers

UEFA Champions League: Obstakels op weg naar Genk? Eerst René Wheeler, daarna Nicholas Raskin en Cyril Dessers

Genk opent de bal. De ideale optie, voor paardenraces en alle professionele clubs die zich kwalificeren voor een continentaal kampioenschap, is om het momentum van vorig seizoen voort te zetten. Het was toen de goede banen van onze vertegenwoordigers ervoor zorgden dat België het vijfde beste land in de Europese arena werd, met een betere coëfficiënt (14.200) dan Portugal, Frankrijk en Nederland. Wouter Franken en zijn mannen weten wat hen te wachten staat: tegen Servette Genève, in de tweede voorronde van de Champions League.

Vice-kampioen coach van Zwitserland? Renée Wieler. Na periodes bij Lucerne, Al-Ahly en Kashima Antlers, nam de laatste coach die Anderlecht naar de titel leidde, de teugels over van Servette, de club waarvoor hij speelde en waar hij al sinds zijn jeugd fan van was. Tot nu toe heeft Fyler alle vier de vriendschappelijke wedstrijden voor het seizoen gewonnen voordat hij zaterdag Grasshopper Zurich (1-3) versloeg in de competitieopener.

Chris Bedia… Gevaar nr. 1

Hij maakte zeker geen indruk bij Charleroi of Zulte Waregem, maar Chris Pedia springt eruit als een grote aanwinst voor de Genèvezen. een verrassing. In België vond de Ivoriaanse spits slechts negen keer het net (in 102 wedstrijden). Niet genoeg om het publiek in Hamburg of het Arc-en-Cell-stadion in vervoering te brengen. Het feit blijft dat het aan de oevers van het Meer van Genève was dat Pedia weer opdook. Ondanks dat hij vorig jaar het hele eerste deel van het seizoen aan de zijlijn moest staan, scoorde de spits 12 doelpunten en gaf hij 3 assists. Tel elke 109 minuten 1 kritieke actie.

READ  Er zijn meer dan 37.000 tickets verkocht voor PSG-OL, een nationaal record aan de horizon

Vandevoordt of Van Crombrugge

Het is moeilijk te zeggen wie de aanvallen van Bedia moet stoppen. De keepersvraag ligt op ieders lippen over Cegeka Arena. Van Crombrugge of Vandewoordt? Ervaring of jeugd? Degene die net in Limburg is neergestreken of degene die aan het einde van het seizoen naar RB Leipzig gaat? De persoon die aanstaande dinsdag in het Stade de Genève zal staan, zou in ieder geval nummer 1 moeten zijn in de ogen van Wouter Francken. Tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Burnley koos de Gencois-coach de jongste van de twee tijdens de rust en de ex-Anderlechtois na de rust.

Rangers in de derde ronde

Op voorwaarde dat Fyler en zijn trawanten worden uitgeschakeld, zal Limburger de Swords kruisen met Nicholas Raskin’s Glasgow Rangers (geciteerde tijd in Genk) en voormalige huisleden, Cyril Dessers en Iannis Hagy, in de derde ronde (en dan weer terugkomen met een spervuur…). De heenwedstrijd wordt op 8 of 9 augustus in Schotland gespeeld en de terugwedstrijd op 15 augustus in de Cegeka Arena. Bij uitschakeling wordt Genk geplaatst in de derde kwalificatieronde van de Europa League waar ze het opnemen tegen Olympiacos