Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

UBS werd veroordeeld wegens belastingfraude en illegale belastingheffing

UBS werd veroordeeld wegens belastingfraude en illegale belastingheffing

Het Hof van Beroep van Parijs heeft de leidende Zwitserse bank op 13 december 2021 een boete opgelegd van in totaal 1,8 miljard euro. Dennis Balibus/Reuters

Het Hof van Cassatie gaf opdracht tot een derde proces om het bedrag van de boetes en de staatscompensatie opnieuw te beoordelen.

Nieuwe ontwikkeling in de UBS-zaak Het Hof van Cassatie bevestigde categorisch de veroordeling van de eerste Zwitserse bank in een witwaszaak die verergerd werd door belastingfraude en illegale controles van banken. Maar tegelijkertijd vernietigde de rechtbank zijn veroordeling met 1,8 miljard euro aan boetes en schadevergoeding van de staat en beval een derde proces dat zich uitsluitend op sancties zou concentreren.

In februari 2019 werd UBS door het Gerecht van Eerste Aanleg schuldig bevonden aan illegale communicatie met rijke Franse belastingbetalers om hen ervan te overtuigen tussen 2004 en 2012 zwartrekeningen te openen in Zwitserland. De rechters legden vervolgens de hoogste straf op die ooit in Frankrijk is opgelegd: 4,5 miljard euro, inclusief een recordboete van 3,7 miljard euro en 800 miljoen euro verschuldigd aan de Franse staat aan schadevergoeding.

Ze zijn veroordeeld tot exorbitante bedragen

Maar in 2021 verlaagde het Hof van Beroep van Parijs de straf met meer dan de helft, waardoor de rekening op 1,8 miljard euro kwam: een boete van 3,75 miljoen euro, plus 800 miljoen euro aan schadevergoeding aan de staat en inbeslagname van eigendommen. Eén miljard euro van de borgsom van 1,1 miljard die ze tijdens het onderzoek heeft betaald. “UBS stelt dat het altijd in overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving heeft gehandeld. UBS zal zich in het komende proces verdedigen.”De bank reageerde woensdag.
De komende maanden zal het Hof van Beroep van Parijs opnieuw deze zaak behandelen, waarbij enorme bedragen betrokken zijn. Ondertussen zou UBS de staat kunnen vragen de 800 miljoen euro aan compensatie die het al heeft betaald, terug te betalen.

” data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >

READ  De vraag is niet zo stom: waarom is het verboden om je telefoon te gebruiken bij een tankstation?