Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

U mag deze waarschuwingssignalen niet negeren

Ons gezondheidsadvies – In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn tremoren niet de enige symptomen van deze ziekte. Meer subtiele waarschuwingssignalen kunnen jaren geleden verschijnen.

als we het hebben over ziekte van Parkinson, Het eerste beeld dat voortkomt uit een paar handdrukken. In de collectieve verbeelding belichamen trillingen zelfs de enige manifestatie van deze pathologie. U kunt het echter niet alleen hebben zonder rillingen (iets minder dan een derde van de gevallen), maar de ziekte kan zich ook uiten in tal van andere symptomen. Sommige verschijnen zelfs maanden of zelfs jaren voordat motorische problemen (trage, samengetrokken, schokkerige bewegingen, spierstijfheid, tremoren in rust, enz.) Ze zijn niet erg specifiek en volledig vertrouwelijk, maar deze waarschuwingssignalen worden vaak genegeerd of leiden tot een vertraging in de diagnose. Wat zijn ze ? Antwoord met twee specialisten.

Om volledig te begrijpen waarom de ziekte van Parkinson zoveel belangrijke lichaamsfuncties aantast, moeten we eerst naar de grondoorzaken kijken. “Het is een neurodegeneratieve ziekte die vooral de

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 88% om te ontdekken.

De grenzen van de wetenschap verleggen is ook vrijheid.

Lees je artikel verder voor € 1 in de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  Dit is de dreiging die de Covid-19-epidemie kan doen herleven