Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Twitter-overname: Elon Musk neemt wraak en beschuldigt activisten van het veroorzaken van een laag personeelsverloop

Twitter begon vrijdag met een massaal ontslagplan nadat het werknemers had verteld dat ze binnen de dag van hun toekomst bij het bedrijf per e-mail op de hoogte zouden worden gebracht en de kantoren tijdelijk zouden sluiten.

De verhuizing komt na een week van onzekerheid over de toekomst van de band onder de nieuwe eigenaar Elon Musk.

En de miljardair zei vrijdag dat het sociale netwerk werd onderworpen aan een “enorme” daling van het volume van zijn bedrijf als gevolg van de druk van “activisten” op adverteerders. In de e-mail die Reuters kon zien, staat: “Om Twitter op het goede spoor te zetten, zullen we vrijdag een moeilijk proces moeten beginnen om ons personeelsbestand te verminderen.”

Het bedrijf heeft de omvang van de geplande banenverlies niet aangegeven, maar volgens interne plannen die deze week door Reuters zijn beoordeeld, probeert Elon Musk de kosten drastisch te verlagen en een nieuwe “werkethiek” op te leggen door ongeveer 3.700 banen te schrappen, of ongeveer de helft van de banen. Macht van de mens.

Twitter reageerde niet direct op een verzoek om commentaar. Volgens twee bronnen die bekend zijn met de zaak en uitwisselingen via de interne professionele berichtenservice Slack die Reuters heeft kunnen lezen, heeft Elon Musk Twitter-teams gevraagd om jaarlijks tot $ 1 miljard (ongeveer een miljard euro) aan infrastructuurbesparingen te vinden.

De Amerikaanse president Joe Biden zei vrijdag dat Elon Musk een platform had gekocht dat valse informatie over de hele wereld verspreidde. “Waarom zouden we ons zorgen maken? Elon Musk koopt een platform dat uitzendt, leugens worden over de hele wereld uitgestort (…) Er zijn geen uitgevers meer in de VS. Er zijn geen redacteuren meer. Hoe kunnen we jonge mensen verwachten om de problemen van vandaag te begrijpen?”

Chaos en onzekerheid

Een class action-rechtszaak werd donderdag aangespannen bij de rechtbank van San Francisco tegen Twitter door zijn werknemers, die beweren dat de groep werknemers ontslaat zonder de vereiste 60 dagen opzegtermijn te verstrekken, in strijd met de federale en Californische wetten. Het sociale netwerk legt in de e-mail ook uit dat zijn kantoren tijdelijk zullen worden gesloten en toegangsbadges zullen worden uitgeschakeld om “de veiligheid van elke werknemer, evenals de systemen en klantgegevens van Twitter te waarborgen”.

READ  De sector vreest het bestaan ​​van duizenden banen

Het kantoor van de groep in Piccadilly Circus in Londen zag er vrijdag verlaten uit, zonder personeel. Binnen is al het bewijs dat de socialemediagigant ooit het gebouw bewoonde, gewist.

Beveiligingspersoneel zei dat er renovaties aan de gang waren en weigerden verdere details te verstrekken. Medewerkers hebben getweet dat hun toegang tot het computersysteem van de groep is geblokkeerd en ze vrezen dat dit erop wijst dat ze overbodig worden.

Musks eerste week als Twitter-eigenaar werd gekenmerkt door chaos en speculatie. De miljardair sprak de werknemers niet aan en schetste zijn plannen voor de toekomst van de groep niet.

Verschillende werknemers zeiden dat werknemers in zijn tweets en die van zijn adviseurs naar aanwijzingen proberen te zoeken over hun verblijfplaats.

Een senior Twitter-functionaris zei dat het teamleiders momenteel verboden is om vergaderingen te houden of rechtstreeks met werknemers te communiceren.

Werknemers zijn grotendeels gestopt met posten op de interne werkberichtenservice Slack uit angst voor vergelding door hun nieuwe bazen. (