Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

TV: Waarom beginnen avondshows altijd later en dan?

TV: Waarom beginnen avondshows altijd later en dan?

Sinds januari 2022 stellen televisiezenders de start van avondshows uit. Als vertragingen minder frequent zijn, lopen programma’s steeds meer vertraging op.

Filmherinnering die om 20:30 uur begint na het ongrijpbare nieuws! Schema’s voor vroege avondshows zijn jaren teruggedrongen en sinds januari 2022 zijn veel kanalen ’s avonds om 21.00 uur begonnen, sommige tot 21.10 uur. Alle piekmomenten, het begin van de avond, dus het moment waarop het grootste aantal kijkers voor het scherm zit, meestal tussen 20.30 uur en 22.30 uur.

‘Kijkers uiten regelmatig ongenoegen over de zendtijden van vooravondprogramma’s op televisie’ De Franse algemene autoriteit voor de regulering van audiovisuele en digitale communicatie (Arcom) legt uit. Het is een uur te laat, tot grote ergernis van veel kijkers die vroeg naar bed willen of het einde van de film willen zien! Arcom neemt deze zorg serieus en zorgt ervoor dat: U neemt contact op met de uitgevers om deze kwestie met hen te bespreken..

5 tot 7 minuten vertraging

De zenders zijn verplicht de in de pers en op internet aangekondigde schema’s te respecteren. Vanuit dit oogpunt zijn de monitoringresultaten van Arcom in de eerste helft van 2022 een verbetering ten opzichte van 2021. De gemiddelde vertraging voor alle nationale free-to-air-zenders is nu 2 minuten en 49 seconden. Het was 4 minuten in september 2021.

TMC stomme hoes

Er zijn echter nog steeds aanzienlijke verschillen van zender tot zender, waarvan er vier een gemiddelde vertraging van meer dan 5 minuten laten zien tussen het aangekondigde programma en de uitzending ervan. TF1 en TMC liepen een jaar geleden voorop met vertragingen van meer dan 7 minuten. Ze werden gevolgd door CStar, M6 en RMC Découverte, die de start van het programma vaak met vijf minuten overschreden. In de eerste helft van 2022 is de situatie verbeterd maar TMC is nog steeds de maximale klasse met 6 minuten vertraging, het dagelijkse programma loopt flink over, gevolgd door C8, RMC Story, RMC discovery ongeveer 5 minuten.

READ  Le Chant du Loup: bestaat het gouden oor echt? - Nieuws van de bioscoop