Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Trump klaagt CNN aan wegens laster en eist $ 475 miljoen

Trump klaagt CNN aan wegens laster en eist $ 475 miljoen

De oud-president beschuldigt de Amerikaanse nieuwszender ervan zijn kandidatuur voor het presidentschap in 2024 te willen ondermijnen.

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag 3 oktober een klacht ingediend tegen CNN en beschuldigde CNN ervan hem te belasteren omdat het vreest dat hij in 2024 opnieuw president zal worden en $ 475 miljoen aan schadevergoeding en rente zal eisen.

CNN, een van de grootste televisiezenders in de Verenigde Staten, Hij probeerde zijn immense invloed te gebruiken – naar verluidt als een bron van informatie van “vertrouwen” – De klager in diskrediet brengen voor zijn kijkers en lezers met als doel hem politiek te verslaan.”Volgens de tekst van de klacht ingediend in Florida. “CNN’s afschrikkingscampagne in de vorm van laster en laster tegen de eiser is de afgelopen maanden alleen maar geëscaleerd, omdat CNN vreest dat de eiser in 2024 president kan worden.”Volgens dezelfde bron.

“De grote leugen”

De ondernemer bekritiseert CNN specifiek vanwege het gebruik van de uitdrukking “De grote leugen” Om zijn aantijgingen te adresseren dat de presidentsverkiezingen van 2020 zijn “gestolen” door Joe Biden. “De “grote leugen” Het is een directe verwijzing naar een door Adolf Hitler gebruikte tactiek die in Mein Kampf verscheen.”Volgens de klacht. “De “grote leugen” Hitler gebruikte het om Jodenhaat aan te wakkeren en “mag niet”minachting”. Het herhaalde gebruik ervan op het kanaal over Donald Trump – volgens de aanklacht meer dan 7.700 keer sinds januari 2021 – is “een opzettelijke poging van CNN om zijn publiek te doordringen van een associatie tussen de klager en een van de meest walgelijke figuren in de moderne geschiedenis” .

READ  ExxonMobil had 40 jaar geleden nauwkeurige voorspellingen over de opwarming van de aarde

Donald Trump eist een schadevergoeding van 475 miljoen dollar. Gedurende zijn ambtstermijn had de voormalige Republikeinse president een slechte relatie met grote media zoals CNN en de New York Times, die hij ‘nepnieuws’ noemde. Hij is regelmatig tekeer gegaan tegen hen op Twitter, waar hij sindsdien is verbannen.