Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Trump-advocaat Rudy Giuliani kan niet repeteren na valse verklaringen

De advocaat van Donald Trump en voormalig burgemeester van New York, Rudy Giuliani, is door het Hooggerechtshof van de staat New York, waar hij tot nader order geen advocaat mag uitoefenen, geschorst wegens het afleggen van een reeks valse verklaringen om zijn herverkiezing te bevorderen. Van de voormalige Amerikaanse president.

De documenten in het dossier specificeerden niet wie de klachtencommissie van het parlementslid in beslag nam, over de oorsprong van de procedure, maar volgens de New York Times zou hettientallenEen van de beste advocaten in New York. Na de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 3 november 2020 werd Rudy Giuliani een symbool van de strijd van Donald Trump om te proberen de verkiezingsresultaten teniet te doen, zonder concrete elementen te geven, waardoor zijn tegenstander, Joe Biden, de winnaar werd.

De voormalige burgemeester van New York (1994-2001), nu 77, heeft tevergeefs een verzoekschrift ingediend bij de rechtbanken in verschillende grote staten om de stemming ongedaan te maken. Het panel merkte op dat de advocaat van in de zeventig met name in een rechtbank in Pennsylvania had gesuggereerd dat de verkiezing het onderwerp was van fraude, terwijl hij bij deze rechtbank alleen een zaak had aangespannen over technische kwesties. Hij is ook bekritiseerd omdat hij beweerde dat duizenden berichten over overleden mensen werden geteld in Pennsylvania, een bewering die nooit is bewezen. De commissie neemt ook nota van de beschuldigingen van Rudy Giuliani met betrekking tot verkiezingen in Georgië en Arizona.

READ  Vaticaan kondigt ongekend proces aan in Romeins Korea

«We kunnen alleen maar aandringen op de ernst van de gebrekenRudy Giuliani schreef donderdag de uitspraak van de rechtbank. “Dit land is verscheurd door aanvallen gericht op de legitimiteit van de verkiezingen van 2020 en onze huidige president, Joseph Biden.Volg de vijf juryleden die het samenstellen. “Valse verklaringen zijn bedoeld om het vertrouwen in onze verkiezingen en in de regering in het algemeen te ondermijnen‘ verwijst naar het besluit. Als ze het werk zijn van een advocaat, zijn ze”Het hele beroep in diskrediet brengen“Ten slotte citeerde de rechtbank ook de gebeurtenissen van 6 januari, waarbij relschoppers, voornamelijk aanhangers van Donald Trump, het Capitool in Washington binnenvielen. Voor de rechters laten ze zien.”Hoe schadelijk kan het zijn als het publiek wordt misleid door valse informatie over verkiezingen».