Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Treinkaartjes in termijnen betalen ‘Het is een heel slecht signaal dat naar het grote publiek wordt gestuurd’ EU-president hekelt reizigers

Treinkaartjes in termijnen betalen ‘Het is een heel slecht signaal dat naar het grote publiek wordt gestuurd’ EU-president hekelt reizigers

SNCF maakte op vrijdag 26 augustus bekend dat het binnenkort mogelijk is om treinkaartjes in termijnen te betalen. voor Michel Quidourt, voorzitter van de European Travellers Union, geeft een verkeerd signaal af aan het grote publiek.

Artikel door

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

Na een recordaantal treinen deze zomer, maakte de SNCF bekend dat reizigers binnenkort hun vervoerbewijs in termijnen kunnen betalen. “Het is een heel slecht signaal naar het grote publiek”, verklaarde vrijdag 26 augustus op de Franceinfo-website Michel Quidort, voorzitter van de European Travellers Federation en lid van het nationale bureau van de National Federation of Transport Users Associations (FNAUT).

“Dit is op zijn zachtst gezegd een verrassende aankondiging”, Michel Quidort reageert. “We dachten dat de trein een populair vervoermiddel was, ontworpen voor alle klassen van de bevolking. Nu wordt ons aangeboden om een ​​treinkaartje met schuld te kopen. We willen de trein graag doorgeven als vervoermiddel dat is voorbehouden aan de rijken. U zou het niet anders doen.”

Zelfs als het hoofd van de Europese Unie voor Reizigers beseft dat dit sommige consumenten kan interesseren, dringt hij erop aan: “Het is een heel slecht signaal dat naar het publiek is gestuurd. Het is absoluut noodzakelijk om de ticketprijs te verlagen.” Michel Quidort laat zich inspireren door het Duitse ticket voor € 9, voor een maand onbeperkt reizen met alle metro’s, bussen en regionale treinen.

Maar openstellen voor concurrentie kan ook gebeuren “een oplossing zijn”hij voegt toe: “Op de lijn Parijs-Lyon zijn de ticketprijzen gelukkig sinds de komst van Trenitalia niet meer gestegen, is de kwaliteit van de dienstverlening aan boord toegenomen en zijn er meer reizigers met twee operators dan met één.”