Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Toyota Yaris kreeg een tweede, krachtigere hybride motor

Toyota Yaris kreeg een tweede, krachtigere hybride motor

De Yaris profiteert van verschillende verbeteringen, vooral aan de mechanische kant, met de komst van een efficiënter hybride blok.

Na drie jaar werk is de vierde Yaris geëvolueerd. Maar Toyota heeft het niet over restyling. Toegegeven, het raakt de esthetiek nog niet, ook al zijn er nieuwe lichtmetalen velgen en nieuwe kleuren.

Het interieurdisplay is technischer dankzij nieuwe instrumenten- en infotainmentschermen. Tegenover de bestuurder bevindt zich nu een scherm van minimaal 7 inch, zelfs 100% digitale instrumenten op de High-versies, met een scherm van 12,3 inch.

In het midden loopt het volgens de afwerkingen van 9 tot 10,5 inch. Het nieuwe Toyota Smart Connect multimediasysteem heeft een intuïtievere en responsievere interface. Inclusief cloudgebaseerde navigatie. Het is mogelijk om je smartphone draadloos te verbinden via Apple Car Play en Android Auto.

Toyota heeft ook rijhulpmiddelen verbeterd. Zo is het pre-collision-systeem efficiënter dankzij een nieuwe camera en radar die de weg voor je scannen, terwijl de adaptieve cruisecontrol is aangepast om sneller en natuurlijker te reageren.

Er is ook iets nieuws aan deze hulp. Acceleration Control Assist grijpt in om plotseling accelereren te beperken wanneer het een risico op een aanrijding met een voorligger detecteert. De auto kan ook uit zichzelf stoppen als hij detecteert dat de bestuurder gedurende een bepaalde tijd geen arbeid heeft verricht (sturen, remmen, accelereren).

Maar de grote nieuwigheid van het 2024-model zit onder de motorkap. De Yaris legt de lat echt hoger op het gebied van hybridisatie. Naast de 116 pk sterke benzine/elektrische unit, die in de catalogus blijft, krijgt Toyota’s stadsauto een krachtigere hybridemotor.

READ  600 miljoen dollar!

We vinden een driecilinder benzine 1.5 van 92 pk. De nieuwe aandrijflijn omvat een grotere en krachtigere elektromotor-generator en een verbeterde vermogensregeleenheid. Het totale vermogen neemt met 14 pk toe tot 130 pk. Het koppel van de elektromotor loopt fors op, van 141 Nm naar 185 Nm.

Dankzij deze vermogens- en koppelwinst kan de Yaris-hybride zijn prestaties verbeteren. Voor de acceleratie van 0 naar 100 km/u (nu 9,2 seconden) en de acceleratie van 80 naar 120 km/u (7,5 seconden) wordt een halve seconde gewonnen.

De releasedatum voor deze update is nog niet vastgesteld.

Lees ook
Opnieuw ontworpen Renault Clio Hybrid (2023): verander de lucht