Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Tour de France Dames 2024: Van Nederland naar de Nederlandse bergen |  TV5MONDE

Tour de France Dames 2024: Van Nederland naar de Nederlandse bergen | TV5MONDE

Van Nederland naar de Nederlandse bergen: de Tour de France voor dames 2024 vertrekt op 12 augustus uit Rotterdam en arriveert zes dagen later op de beroemde top van de Albe de Huss, het bolwerk van de Oranje-supporters. Net als bij de mannen wordt de derde editie van de Grande Bougle voor vrouwen, die woensdag in Parijs wordt gepresenteerd, sterk beïnvloed door de organisatie van de Olympische Spelen in Parijs (26 juli – 11 augustus).

De zaak bleek directeur Marion Roos een hoofdpijndossier, omdat er eerst een plekje moest worden gevonden op de ontwrichte sportkalender. Door de Olympische Spelen was het onmogelijk om de race zoals gebruikelijk op de achtergrond van de Tour de France voor heren te starten en dit momentum werd benut om een ​​enorm succes te boeken met 20 miljoen toeschouwers en mensen aan de rand van de weg.

Het belangrijkste is dat het een populair feest zal zijn tijdens de Franse feestdagen.“, benadrukt Marion Roos. De organisatoren zijn er eindelijk in geslaagd een ontheffing te krijgen om de race tussen de Olympische en Paralympische Spelen te laten plaatsvinden, in de hoop deze plek elke vier jaar veilig te stellen.

We hadden te maken met enorme eisen aan de politie, die al massaal werd gemobiliseerd door de Olympische Spelen. Het eerste vertrek naar het buitenland was al snel noodzakelijk en zou komen vanuit Nederland, het belangrijkste land voor het dameswielrennen, waar in 1954 al de eerste internationale lancering van de Heren Tour in Amsterdam plaatsvond.

READ  Maxima, uit Nederland, is spectaculair in concertzaal Stockholm

In de editie van 2024 vindt de helft van de acht etappes plaats buiten de Franse grenzen, met een etappe die eindigt in Luik, België. Ten slotte was de laatste beperking dat de vertrekdag na de Olympische Spelen, een maandag, betekende dat de organisatoren er twee moesten voorzien om hetzelfde aantal posities te behouden als vereist door bepaalde contracten. dezelfde dag

Koninginnenstap om te eindigen

Ze vinden plaats op dinsdag 13 augustus, waar de renners eerst zullen strijden op een etappe van 67 km zo vlak als Vlaanderen, voordat ze de volgende middag een tijdrit van 6,3 km door de straten van Rotterdam volgen. “Zondag kunnen we beginnen, maar vanwege de Spelen is er geen tv-uitzending, dus dat kan nietChristian Prudhomme, hoofd van de Tour de France, benadrukt dat hij enige kritiek verwacht op de vermeende ‘race’.Goedkoop“De helft vindt plaats in het buitenland.

De waarheid is dat een rechte lijn van noord naar zuid fascinerend en divers belooft te worden. Emblemen van de Caberg, Amstel Gold Race, maar ook legendes van de Côtes de la Redoude en Roche-aux-Faugans, Luik-Bastenaken-Luik.

Een uniek slotweekend in de Alpen, eerst met een lange odyssee naar Grand-Bornand. Om te finishen voert de Koninginnenrit, een positief hoogteverschil van 3.900 meter, de Col du Clanton op de steile kant (19,7 km 7,2%) naar de Alpe d’Huez (8,1 in 13,8 km), een Tourmalet waar de nieuwe De Nederlandse Demi Vollering bevestigde haar overwinning in 2023. De beroemde top werd later dat jaar ingenomen door de damestour.

“Het is de zwaarste etappe die we hebben gereden, de moeilijkste pass voor mij in Frankrijk, Clundon”, onderstreept Marion Roos. Na de Vogezen in 2022 en de Tourmalet vorig jaar wilden we heel graag naar de Alpen. ” “Als je in het jaar van de Spelen de aandacht wilt trekken, moet je hard slaan. We hebben hard toegeslagen met Alpe d’Huez“, benadrukt Christian Prudhomme.