Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Toulon. Er worden grote storingen verwacht op het Tisséo-netwerk, vanaf maandag, hier is waarom

Een sociale beweging is aangekondigd vanaf maandag 4 oktober 2021 in Tisséo in Toulouse, op uitnodiging van verschillende vakbonden (© GL / Nieuws Toulouse)

Er worden grote verstoringen van het bus- en tramnet verwacht maandag 4 oktober 2021, advertentie geweven Deze zondag is op Zijn website. Dit komt door een sociale beweging. Regelgevende instantie voor openbaar vervoer in een conglomeraat Toulouse Geeft echter aan dat deze aandoeningen Je mag de metro niet aanraken, die “de service normaal zal verlenen”.

“Je hebt geen bus, tram of metro nodig in Toulouse”

Wie is verantwoordelijk voor deze oproep tot staking?en de vakbonden CGT en FNCR die eerder in september een flyerdistributie hadden georganiseerd met andere centra, En wie is er tegen? Toevlucht nemen tot onderaanneming Voor sommigen Buslijnen In dienst van de Roze Stad en haar omgeving. Deze keer kondigt CGT de kleur aan: Geen bus, tram of metro in Toulouse.

“Ik heb geen bus, tram of metro nodig in Toulouse om gekozen functionarissen en gemeenschappen te trotseren en deze liberale razernij te stoppen” (van het management van Tisséo, noot van de redacteur)

CGT Tisséo

Tisséo “breekt voor CGT het busnetwerk in Toulouse”

Tisséo, dat aanvankelijk van plan was zeven buslijnen uit te besteden aan de particuliere sector, zou de zeilen hebben gestreken om vijf regels (nrs. 26, 53, 69, 80 en 152)), volgens CGT. Maar voor de vakbond blijft dit te veel: “Het openbaar bestuur, zonder enige rechtvaardiging, Ontmantelt het busnetwerk in Toulouse. Afhankelijk van waar ze wonen, zal het niet voor Toulouse en Toulouse zijn Naast dezelfde operator Transport”, klaagt CGT, verwijzend naar anderen met: “het naast elkaar plaatsen van verschillende soorten arbeidsovereenkomsten” en “sociale verschillen in banen” die “de reputatie van chauffeurs verzwakken”.

READ  EOF. bloedbad van de regering. Kopen voor 300 euro en doorverkopen met 46 euro verlies aan zijn concurrenten

Bus outsourcing … om te financieren 3NS Ondergrondse lijn?

De algemeen directeur heeft een missie: Geld sparen En het financiële beheer dat al is uitgevoerd, loopt nog vijf jaar door, om te financieren Megaproject 3NS Ondergrondse lijn … “, Bevestigt Stephen Chaboy, secretaris-generaal van het CGT-consortium in Tisséo. “We schrijven echter altijd over hetzelfde. ‘Onderaanneming is niet het antwoord op alles'”, vervolgt de vakbondsman. Hij sprak zijn ‘zorg’ uit dat onderaanneming in de toekomst vaker zal voorkomen.

“Dat is genoeg! Het Tisséo-netwerk moet leven en alle lijnen financieren, niet alleen megaprojecten.”

Stephen ChaboySecretaris-generaal van CGT Tisséo

Volgens Stephane Chaboe zal deze onderaanneming niet leiden tot ontslagen, maar “niet tot hernieuwde pensioenen. Bij aankomst zal Tisséo het personeelsbestand verliezen.” Volgens zijn schattingen “Ongeveer veertig kalligrafen Ze zullen hun plaats verliezen. Werknemers die momenteel in deze rijen zitten, zullen anderen moeten vinden, of acrobaat worden, Met minder prettige werkomstandigheden…”.

‘Grote impact op bussen’ vooral in het noorden van Toulouse

“Ik hoop dat een groot aantal personeelsleden zal worden gemobiliseerd”, getuigt opnieuw Stephane Chapuis, ervan overtuigd dat “deze beweging zal worden grote impact op bussen, Vooral in de noordelijke sector van Toulouse, aangezien het magazijn in Atlanta het zwaarst wordt getroffen door toekomstige onderaanneming…”

Deze stakingsbeweging moet ook gevolgen hebben tram netwerk. maar verder metro – wat automatisch gaat in Toulouse en weinig mankracht vereist om te werken – de vakbondsman is zich er terdege van bewust dat het complexer zal zijn en vreest dat “er bijna geen effect zal zijn voor vandaag”.

“Ook proberen we metroagenten op te leiden, want dat vinden ze belangrijk. Het onderhoud van Lijn 3 is al aangekondigd als onderaannemer. We vrezen dat het onderhoud van Lijn 3 ook voor de lange termijn wordt gecontracteerd.”

Stephen Chaboy

De hele week problemen?

Officieren moeten een piketlijn planten Maandagochtend vanaf 4.30 uur. Deze verhuizing zal naar verwachting enkele dagen duren, zoals bekend is gemaakt Een hele week lang, Totdat de algemeen directeur terugkeert naar onderaanneming.” We merken op dat: CFDT, maar ook zuiden, de meerderheidsvereniging van Tisséo, wilde zich niet bij de slinger aansluiten.

READ  Een nieuwe speler in expresverzending arriveert in Frankrijk

Wat zal de impact zijn van deze sociale beweging op gebruikers? Kan de metro echt worden beïnvloed? Voor meer voorzorgsmaatregelen voordat u op het openbaar vervoer stapt, volgt u de stand op maandag vanaf 5.15 uur. Tisseo-website.

Was dit artikel nuttig voor u? Weet dat je Acto Toulouse in de ruimte kunt volgen nieuws . Met één klik, na registratie, vindt u al het nieuws van uw favoriete steden en merken.