Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Tolisso keert terug naar OL en blijft in een bitter seizoen bij Bayern

Tolisso keert terug naar OL en blijft in een bitter seizoen bij Bayern

Corentin Tolisso zal daarom officieel geen afscheid nemen van de Allianz Arena. Op 14 mei, toen Bayern München hun 10e opeenvolgende nationale titel met hun supporters vierde, werd overeengekomen dat de internationale middenvelder (28 wedstrijden, 2 goals) niet het bloemenboeket zou ontvangen dat traditioneel werd verwacht voor spelers die zich voorbereiden op hun vertrek. Beieren. Er was toen nog sprake van een gesprek met de Fransman, maar de onderhandelingen zouden na enkele dagen mislukken.

Ondertussen hebben de leiders van München de jonge Nederlandse international Ryan Gravenberch (20 jaar, 10 caps) van Ajax ingehuurd voor ongeveer 20 miljoen euro om hun middenveld te versterken, en de Oostenrijkse international Konrad Laimer (25 jaar, 24 caps) zal zich naar verwachting in de dagen inzetten Afkomstig van RB Leipzig voor een groter bedrag. Het volstaat te zeggen dat Oliver Kahn (voorzitter) en Hasan Salihamidzic (directeur voetbal) al wekenlang plannen hebben voor de toekomst zonder Tolisso.

Zijn veelbesproken aankomst aan de oevers van de Issar in augustus 2017, hij verdreef destijds Javier Martinez om de duurste transfer in de geschiedenis van Bayern te worden door te degraderen van Lyon voor € 42,5 miljoen (hij is sindsdien verslagen door Lucas Hernandez) met een € 80 miljoen transfer van Atletico Madrid in het jaar 2019). De Duitse bondscoach Julian Nagelsmann waardeerde zijn profiel, ook al werd Tolisso voor de verdediging vaak geblokt door het duo Joshua Kimmich en Leon Goretzka. Vorig seizoen kon hij niet profiteren van een langdurige afwezigheid van Goretzka (knie) om zijn favoriete positie als middenvelder opnieuw te lanceren en aan de officials te bewijzen dat hij het verdient om zijn verblijf in München te verlengen.

READ  La Rochelle-O'Gara: "Het viel een beetje tegen"

“Zijn potentieel is fantastisch, hij verdient zoveel beter”

Julian Nagelsmann, trainer van Bayern München

De fout, zoals vaak het geval is tijdens zijn vijf jaar bij Bayern München, met een zeer kwetsbaar lichaam waaraan hij sinds de winterstop meerdere keren is blootgesteld. Boos door zijn frequente glitches, raakte hij op 20 februari eerst de Allianz Arena-gras tegen de opkomende Grother Fürth (4-1), toen hij een dijbeenspier verkrampte voor de pauze, en vervolgens in Fribourg (4-1). ) op 2 april: Slechts een kwartier nadat hij begon te spelen, viel hij weer terug. Hij profiteerde van een algemene verwarring die verband hield met een scheidsrechterlijke fout en keerde terug naar de kleedkamer zonder dat iemand het besefte, opnieuw vreselijk getekend door een nieuwe blessure. In zijn laatste training over de Rijn was het record van Tolisso niet zo rooskleurig, met slechts negen periodes in het kampioenschap en drie in de Champions League.