Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Toekomstige MacBook Pro-chips kunnen ‘M1 Pro’ en ‘M1 Max’ heten

Een paar uur voor het “Unleashed”-evenement begon de geruchtenteller op hol te slaan. Mark Gorman, in zijn boek Het nieuws Op zondag schetst het wat je kunt verwachten, bijvoorbeeld twee 14- en 16-inch MacBook Pro’s met mini-LED-schermen, net als de nieuwste 12,9-inch iPad Pro. Het bevestigt ook de nieuwe paneeldefinities: 3024 x 1964 en 3456 x 2234 pixels (tegenover 2560 x 1600 en 3072 x 1920 pixels bij de huidige 13 en 16 inch).

Tot ziens Touchbar?

De MagSafe-poort zou eigenlijk terug moeten komen op deze apparaten, na de 24-inch iMac. Ook zou Apple de integratie van HDMI-poorten en een SD-kaartlezer, die dus in deze MacBooks te vinden zijn, gaan testen. De fabrikant heeft alles gehad met het idee van een USB-A-poort (!), maar zal a priori niet terugkomen op nieuwe pc’s, net zoals de Touch Bar die volgens ons het einde van het onderdeel is.

lek specialist Bloomberg Het geeft opnieuw aan dat deze modellen een processor met 10 cores (8 efficiënt, 2 economisch) zullen leveren, terwijl we de keuze zullen hebben tussen een 16- of 32-core grafische schakeling. Qua RAM zouden deze computers 32 of 64 GB RAM moeten kunnen ondersteunen, vergeleken met het maximum van 16 GB van M1 Macs.

Apple zou verschillende namen kunnen geven aan zijn toekomstige chips, afhankelijk van hun grafische capaciteit: M1X (16 cores) en M1Z (32 cores), zoals de chip die de iPad Pro 2020 aandrijft (A12Z, die dezelfde CPU heeft dan de A12X maar betere GPU ) . Gurman heeft de woorden “M1 Pro” en “M1 Max” gehoord, dus het is een beetje een gok.

READ  Bekijk een voorbeeld van de nieuwe 24-inch iMac

Gissen, ze zijn ook helemaal de weg kwijt met het gerucht dat sinds het begin van het weekend de ronde doet dat deze MacBook Pro een…score zal bieden. Een Chinese leaker, gemaakt door DuanRui, toont een foto van wat de computerkap zou moeten zijn en er zit eigenlijk een barst in.

@Duanruy

Dit heeft een 1080p-webcam, True Tone-sensor en microfoon, maar geen Face ID! Touch ID blijft op zijn plaats. Misschien is deze inkeping nodig om de grens door te snijden?