Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Tirexo is PapaFlix geworden en het downloadgedeelte blijft gesloten

Tirexo is PapaFlix geworden en het downloadgedeelte blijft gesloten

Een paar weken na de plotselinge sluiting is Tirexo, een van de grootste Franstalige illegale download- en streamingsites, terug onder de naam PapaFlix. Zone Telechargement, de andere referentiedienst, blijft voorlopig gesloten.

Fans van films, series, programma’s en andere “gratis” content kunnen hun hart ophalen: drie weken na de abrupte sluiting eind april is Tirexo terug onder een nieuwe naam. PapaFlix – ongetwijfeld een verwijzing naar Netflix… – deze populaire Franstalige download is hernoemd en stroom Illegal krijgt een nieuw uiterlijk, in de modus, in bètaversie die nog in aanbouw is – de interface is al in een paar dagen ontwikkeld – maar hij is volledig functioneel: er is niet alleen veel inhoud, gesorteerd op categorie, met een efficiënte zoeken, maar ook nieuwe films en series. Het waren platformbeheerders die dit aankondigden op een Telegram-groep geassocieerd met Tirexo en waarschuwden dat er enkele bugs waren. We stellen ons voor dat zodra het nieuws zich verspreidt, de site nieuwe kleuren zal aannemen. Aan de andere kant, niets nieuws voor Zone Telechargement, een andere grote online “catalogus” van illegale inhoud, die als referentie diende in het veld, die twee dagen na Tirexo plotseling werd gesloten om dezelfde redenen. Maar gezien het enthousiasme van gebruikers voor dit soort diensten, stellen we ons voor dat het platform binnenkort ook een comeback zal maken, mogelijk onder een nieuwe naam. De leegte veroorzaakt door de plotselinge verdwijning van deze twee populaire platforms heeft ertoe geleid dat gebruikers vergelijkbare sites hebben bezocht en dat het klonen redelijk succesvol is geweest. Nu de inflatie momenteel alle sectoren van de economie treft, is het veilig om aan te nemen dat sommigen zullen afzien van betaalde diensten zoals Netflix en hun toevlucht zullen nemen tot illegale oplossingen…

Tirexo en Zone Telechargement: plotselinge verdwijning

We weten meer over de plotselinge stopzetting van Tirexo en de Zone-Téléchargement. Eind april 2022 werden de twee populaire Franstalige download- en streamingsites na twee dagen plotseling en zonder waarschuwing gesloten, tot grote ergernis van fans van “gratis” inhoud. In plaats van de traditionele catalogus op de homepage van Zone Telechargement (Zone-Téléchargement of kortweg ZT), kan men een bericht lezen van de ambtenaren die het nieuws aankondigen. Zonder een exacte verklaring te geven van de reden voor deze plotselinge beslissing, en zonder ook maar de minste hoop te laten om terug te keren naar de stamgasten. “In deze paar regels kondigen we de sluiting van de ZT-website aan. Ja, dit is het einde, geen grap, alles is niet eeuwig. […] De database wordt volledig vernietigd, het CMS wordt niet verspreid en er vindt geen herstel of follow-up plaats”Mogen we maandag 25 april in deze verrassende aankondiging lezen. Twee dagen geleden, op zaterdag 23 april, brachten functionarissen van Tirexo een soortgelijk bericht uit: “Daar eindigt het Tirexo-avontuur. Bedankt voor alles.” Er is niets voor nodig dat we al voor u en ons hebben gedaan. Tot ziens. ” In tegenstelling tot Zone Telechargement is de Tirexo-catalogus nog steeds beschikbaar, maar is er geen download- of streaminglink beschikbaar in de bestanden.

Sluiting van downloadgebied en Tirexo: Actie door ACE

Een week na de aankondiging weten we iets meer over de reden van deze plotselinge sluiting. In feite is hetAlliantie voor creativiteit en entertainment (ACE of Alliance for Creativity and Entertainment) die achter deze beslissing zal staan. Deze organisatie, opgericht in 2019, omvat meer dan 30 wereldwijde entertainment- en filmcontent- en copyrightbedrijven (waaronder Disney, Netflix, Warner Bros, Universal, Sky, BBC, Amazon en Hulu) om hun belangen te beschermen, met name over The way to alle vormen van illegaal downloaden te bestrijden. Ze zou contact hebben opgenomen met de beheerders van de twee sites – die in totaal nog steeds meer dan 30 miljoen bezoeken per maand hebben… – om er bij hen op aan te dringen hun activiteiten onmiddellijk stop te zetten. We moeten geloven dat de argumenten van ACE bijzonder overtuigend waren omdat de eigenaren van deze sites respectievelijk gelegen in Tunesië (Zome-Téléchargement) en Marokko (Tirexo) onmiddellijk het doek lieten zakken, ongetwijfeld uit angst voor juridische stappen en (zeer) hoge boetes.. .

READ  Vanwege de onvrede versoepelt Google zijn Pixel-reparatiebeleid

Zoals je je kunt voorstellen, hadden deze plotselinge en gelijktijdige beslissingen het effect van echte bommen in een kleine wereld van fans van “gratis” downloaden en illegaal streamen, de twee “diensten” die door deze beroemde platforms worden aangeboden en die zonder het kleinste bestand te hosten, gaven alle links die erin geslaagd zijn om de inhoud te herstellen met alle genres (films, series, programma’s) TVmuziek, software, games, tijdschriften, boeken, enz.). Op een heel eenvoudige manier en zonder echt risico, in tegenstelling tot torrents die zwaar worden gecontroleerd, met name dankzij de “direct download”-technologie. Zelfs bij het ontbreken van een “officiële” verklaring, kan men zich gemakkelijk voorstellen dat ze het resultaat zijn van juridische procedures die zijn gestart tegen de beheerders van deze sites,Arcom (De nieuwe autoriteit die zowel CSA als Hadopy heeft opgevolgd) Sinds het begin van het jaar is er een felle en zeer effectieve jacht uitgevoerd op alle platforms die betrokken zijn bij piraterij van beschermde inhoud (zie onze post).

Tirexo en Zone Telechargement: klonen zijn nog steeds actief

Is dit het einde van het “hacken” van sites? Niet zeker. Want te midden van illegaal downloaden en streamen veranderen gespecialiseerde sites meestal hun URL (het adres op internet) om onder de radar te blijven. De meest populaire worden geïmiteerd, om nog maar te zwijgen van gekloond, door “piratenpiraten” die bezoekers willen lokken door zich een bekendheid toe te eigenen. Om nog maar te zwijgen, het is heel gemakkelijk om “goede koppen” te delen op blogs en sociale netwerken (zie onze post). Bovendien, als Tirexo en Zone Telechargement “vallen”, blijven andere platforms actief, zoals Extreme Download, Wawacity, Annuaire-Telechargement, LibertyVF, Cpasmal of Zone Annuaire om enkele van de meer populaire te noemen. Om nog maar te zwijgen van de meerdere exemplaren van deze twee referentiesites, die hun activiteiten voortzetten en profiteren van de verwarring van eerdere gebruikers. Als Arcom en de begunstigden de druk volhouden, is het echter niet zeker dat iedereen het zal overleven. De jacht op piraterij gaat door: het moet steeds moeilijker worden om auteursrechtelijk beschermde inhoud te herstellen zonder iets te betalen…

READ  Zo zou de vlucht van het ruimtevaartuig, 's werelds grootste raket, eruit zien