Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Tim Cook ontvangt een premie van $ 750 miljoen

Buiten de normale uitvoering van het normale salaris. Tien jaar na de iconische opvolging van Steve Jobs ontvangt Apple-CEO Tim Cook deze week een bonus van 5 miljoen aandelen ter waarde van in totaal $750 miljoen.

Deze bonus, die de tiende en laatste tranche vertegenwoordigt van de deal die hij tekende toen hij in 2011 aantrad, was afhankelijk van de goede resultaten van het bedrijf. Om de jackpot te winnen, moest de koersstijging van Apple in de afgelopen drie jaar die van tweederde van de S&P 500-bedrijven overtreffen – een uitdaging waarmee de iPhone-maker te maken heeft gehad.

Sinds 2011, De handels- en aandelenmarktprestaties van Apple zijn erg goed Tim Cook heeft elk jaar geweldige beloningen verdiend. Volgens Bloomberg zal het fortuin van dit cijfer in Silicon Valley nu $ 1,5 miljard bedragen.

opeenvolgende herinneringen

Toen hij in 2011 aantrad, Niemand wedt op Tim Cook Om een ​​bedrijf over te nemen dat briljant werd geleid door haar voorganger. Onder het leiderschap van Cook heeft Apple alle financiële records verpest. Binnen tien jaar was de omzet van het bedrijf verdubbeld tot bijna $ 300 miljard. Aan de andere kant steeg de waarde van de aandelen van het bedrijf met 1,100%, waardoor de marktkapitalisatie op meer dan $ 2,4 biljoen kwam. absoluut record.

Aanwezig in het bedrijf in Californië sinds 1998, Tim kookt Ze slaagde erin het Apple-productassortiment te diversifiëren. Momenteel verkoopt het bedrijf meer dan 20 verschillende iPhones, vergeleken met slechts twee in 2011. Daarnaast heeft het bedrijf veel zeer populaire accessoires ontwikkeld, zoals AirPods en Apple Watch. Als strateeg, De 60-jarige had ook een goed idee om zijn dienstenaanbod (Apple Music, Apple TV + en Apple Arcade) te ontwikkelen, dat vorig jaar 20% van de activiteit van de groep voor zijn rekening nam.

READ  Klein wild zwijn maakt een ritje met de metro

goed hoofd

2021 is echt een goed jaar voor de smartphonefabrikant. Sinds januari is het aandeel van de groep met 12% gestegen en wordt nu op de aandelenmarkten verhandeld voor $ 148.

In 2015 zei Tim Cook dat hij van plan was een groot deel van zijn fortuin aan goede doelen te schenken. “Je wilt de kiezelsteen zijn die in de vijver stuitert en veranderingen veroorzaakt”, vertrouwde Fortune vervolgens toe.