Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Tijdens de vertoning van de film braken er verschillende gevechten uit in verschillende bioscopen in Frankrijk

Tijdens de vertoning van de film braken er verschillende gevechten uit in verschillende bioscopen in Frankrijk

Amerikaanse boksfilmsessies veroorzaakten gevechten tussen toeschouwers in sommige Franse kamers.

De gevechten braken op zaterdag 4 maart uit in verschillende bioscopen in Saint-Etienne (Loire), Thionville (Moezel) en Charleville-Mizère (Ardennen) terwijl de boksfilm werd vertoond. Geloofsbelijdenis IIIMaandag 6 maart heeft franceinfo vernomen van een bron dicht bij het onderzoek. Drie mensen werden gearresteerd.

Zaterdagmiddag wilden een twintigtal mensen vechten bij de start van de show in de Mégarama de Saint-Etienne, gelegen op de Place Jean Jaurès. De politie ging ter plaatse. Er waren geen schades. Volgens France Bleu Saint-Etienne LoireEr waren 300 mensen in de zaal toen de gevechten uitbraken. Er werd met bussen en flessen gegooid, waarbij een bioscoopbewaker gewond raakte aan het hoofd. De politie arresteerde niemand, maar er werden ongeveer twee dozijn identiteitscontroles uitgevoerd. De kamermanager wilde niet klagen.

Kamer vrijgekomen in Thionville

Nog steeds uit een bron die dicht bij het onderzoek staat, vroeg de politie midden op de avond in Thionville 500 mensen om de Kinépolis-zaal waar de film werd vertoond te verlaten vanwege een massale vechtpartij. Er is één persoon aangehouden. De volgende sessie is geannuleerd. Het Openbaar Ministerie van Thionville geeft op zijn beurt aan dat de ruzies plaatsvonden in de marge van de vertoning van de film en niet in de zaal. Hij rende door de hal voordat hij verder ging naar de parkeerplaats zonder verwondingen te veroorzaken.. De gearresteerde minderjarige is inmiddels weer vrijgelaten. Er was geen klacht.

Aan het einde van de avond, dit keer in Charleville-Mézières, moesten tijdens de vertoning van de film honderd mensen uit Mépropolis geëvacueerd worden. Wederom vanwege een vechtpartij in de kamer waren er ongeveer vijftig personen bij betrokken. De politie gebruikte verschillende traangasgranaten in een poging hen uiteen te drijven. Er waren geen gewonden of schade. Er zijn twee mensen gearresteerd.

READ  “Miracles”: De winnaar van de editie van 2022 is...

Lokale politiebureaus zijn verantwoordelijk voor het onderzoek. Sinds 1 maart zijn er al andere gevechten uitgebroken in verschillende Parijse bioscopen. De video’s werden uitgezonden op sociale netwerken en werden zo “uitdagingen” die moesten worden aangegaan.

In Haute-Savoie heeft Philippe Baud, directeur van de Cinémonde, besloten om de film sinds zaterdag niet meer te vertonen. “Geloof III” In de bioscoop Studio 6 Het is gelegen in de stad Anmas. Hij legt aan franceinfo uit dat hij daar was “Veel problemen in sessie” Maar “Geen gevechten, geen schade aan de bioscoop”. “Dit is teleurstellend”Hij zegt “Maar dit is de ongelukkige conclusie van de situatie.”. Hij belooft eerder gereserveerde of gekochte stoelen in de bioscoop in te halen.

De Nationale Federatie van de Franse Cinema van haar kant zegt niet bezorgd te zijn en spreekt erover“klein fenomeen” : Van de 20.000 dagelijkse vertoningen in Frankrijk zijn er 2.500 vertoningen van een film “Geloof III” En “Tijdens al deze sessies hebben we tot 30 gevallen geïdentificeerd waarin misbruik plaatsvond.”zegt Marc-Olivier Sebagh, algemeen afgevaardigde van de FNCF.