Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

The Weather Network – Waarschijnlijkheid om deze week kritiek te leveren

The Weather Network – Waarschijnlijkheid om deze week kritiek te leveren


En het eerste systeem, dat vrij bescheiden is, debuteert zondag in de provincie. Het komt uit het westen van Canada en zal zich een weg banen naar het noorden, door de sectoren Matagami en Cote-Nord. Daarna volgt het de zuidelijke route in de nacht van zondag op maandag. De accumulaties zullen over het algemeen zeer bescheiden zijn: in de meeste gebieden wordt minder dan vijf centimeter ijs verwacht.

Het risico stijgt echter iets vanaf het midden van de week.

Een spieraandoening staat meer op de radar

Een tweede depressie vanuit Colorado zou het weekend kunnen verstoren. Het zou in twee golven moeten gebeuren: vanaf woensdag kan er een beetje sneeuw vallen en het slechte weer zal waarschijnlijk overdag op vrijdag worden hervat in het tweede bedrijf van het systeem. Tussen de twee zouden de wolken moeten doorgaan.

Op dit moment lijkt de storing iets naar het zuiden te gaan, richting het noordoosten van de Verenigde Staten. Er zal dus vooral sneeuw vallen in Quebec, terwijl neerslagmengsels nog steeds beperkt moeten blijven tot onze zuiderburen. Gevuld met vocht uit de Golf van Mexico, kan het in zijn kielzog flinke hoeveelheden regen veroorzaken. Kritiek is niet onmogelijk in het zuiden van Quebec. Dit is echter nog steeds niet bevestigd.


Zie ook: Quebec zal iets zien dat je lang niet hebt gezien

READ  Waarom de ziekte gezondheidsrisico's op de lange termijn met zich meebrengt, zelfs na milde vormen