Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Terug naar school bij Audi: Op 53-jarige leeftijd begon deze ingenieur zijn carrière als wiskundeleraar

Terug naar school bij Audi: Op 53-jarige leeftijd begon deze ingenieur zijn carrière als wiskundeleraar

Na een rijke carrière als projectmanager bij grote groepen en ondernemers, stelde Kate zichzelf een nieuwe uitdaging door als opdrachtnemer het landelijk onderwijs te integreren. Hij maakt zijn eerste grote comeback op maandag 4 september op de Louise Michel High School in Narbonne.

Terug naar school gaan op maandag 4 september zal een belangrijk moment zijn voor duizenden gezinnen in Aude en vooral voor Kate. Op 53-jarige leeftijd heeft hij besloten zijn leven letterlijk te veranderen door het nationale onderwijssysteem te integreren, aangezien hij gaat werken als wiskundeleraar aan de Louise Michel High School in Narbonne.

Net als in de vier uithoeken van Frankrijk was de Academie van Montpellier, als gevolg van het tekort aan leraren tussen de professionele crisis en de demografische bloei, gedwongen personeel aan te nemen dat niet slaagde voor de competitie van hoofden.

Dat is het geval met Kate, die niet voorbestemd was voor deze professionele ontwikkeling en die, net als al deze nieuwe collega’s, op vrijdag 1 september zijn comeback maakte.

Als ingenieur opgeleid in voorbereidende scholen en in de elitesectoren, begon hij zijn carrière bij grote bankgroepen en bij IBM als IT-projectmanager. Zeven jaar geleden verliet hij deze wereld om zijn bedrijf in Bordeaux te starten. Hoewel zijn werk aanvankelijk welvarend en ontwikkeld was, moet hij het hoofd bieden aan de verschillende crises die het land doormaakt. De covid-pandemie zal zijn activiteit overtreffen. “Tussen de gezondheidscrisis, de mobilisatie van de gele hesjes en de economische tegenspoed werd mijn avontuur als zakenman erg moeilijk. Ik besloot het los te laten en me met mijn vrouw in Corbières te vestigen, weg van de stad. We hadden dit project” voor Het heeft lang geduurd om ons dichter bij het platteland te brengen en we hebben twee schapenhokken gerenoveerd. Hiermee wilde ik mij richten op mijn oorspronkelijke vestiging.”.

Lees ook:
Terug naar school in Audi – Een leraar getuigt: “De abaya? Ik moest googlen om te zien wat het werkelijk was”

READ  Vijf gevallen van myocarditis werden gecontroleerd na het Pfizer-vaccin

Zelfs als je hooggekwalificeerd bent en je bent 50, ben je een senior in de arbeidswereld

Maar Kate is teleurgesteld. “In tegenstelling tot wat ze zeggen over de arbeidswereld en de behoefte aan hooggekwalificeerde arbeidskrachten, word je op 50-jarige leeftijd beschouwd als een senior recruiter”. En terwijl hij op zo’n dertig vacatures reageert, gaan de deuren van de bedrijven dicht. “Nationaal onderwijs is in principe geen beroep. Het is min of meer toeval.” vertrouwen.

Rekruteer na een telefonisch interview van 15 minuten

Op zoek naar een baan en rijk aan zijn ingenieursdiploma, solliciteert Kate in augustus op de website van de academie. “Ik zei tegen mezelf: ‘Waarom probeer ik dit beroep niet op ware grootte, en waarom ga ik niet naar wedstrijden als ik graag experimenteer?'”. Tien dagen later, na een telefonisch interview van 15 minuten, kreeg hij de functie van wiskundeleraar aangeboden.

Hij bereidt zich echter voor om op maandag 4 september te leven “Een grote sprong in het onbekende omdat ik al lang geleden van school ben gegaan”.

Hij zal wiskunde doceren in CAP en tweede beroepsklassen in Narbonne en in de eerste klas van de Sérignan High School. “Ik ben een beetje ongerust als ik voor een klas studenten sta. Niet om het leerproces te sturen, maar om het gedrag van middelbare scholieren aan te pakken en te beheren.”.

Om hem bij te staan ​​in zijn missie kan hij rekenen op een groot onderwijzend personeel, zoals het geval is op het Lycée Louis Michel. “Ik ben heel goed ontvangen en hier wordt alles gedaan om ons te begeleiden bij onze eerste stappen. Voordat de leerlingen voor mij in de klas zitten, kan ik de lessen van de klasgenoten volgen”.

Comfortabele en geruststellende ondersteuning voordat u aan dit nieuwe leven begint.

READ  De reünie werd getroffen door de epidemie die in de Franse hoofdstad versnelt