Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ter ere van Christoffel Columbus of inheemse volkeren, wordt Amerika verscheurd door een vakantie

“Columbus Day” of “Indigenous Peoples Day”, je moet kiezen. Voor het eerst in de Verenigde Staten werd de tweede maandag van oktober, een federale feestdag die traditioneel de aankomst van Christoffel Columbus in Amerika herdenkt, gevierd als de dag van de inheemse volkeren.

De Amerikaanse Indianen, die Christoffel Columbus zien als een symbool van blank kolonialisme, prezen het besluit van de regering-Biden, dat opschudding veroorzaakte onder conservatieven, die een nieuw paradigma aan de kaak stelden. sta op ” van ” cultuur annuleren ».

“Kolonialisme en genocide”

Terwijl de Indigenous Peoples Day dateert uit de jaren negentig, is Joe Biden de eerste Amerikaanse president die op federaal niveau wordt erkend. Technisch gezien heeft het Witte Huis Columbus Day niet geannuleerd. De aankondiging van Joe Biden erkent de twee wettelijke feestdagen. Staten en gemeenten zijn vrij om toezicht te houden op een of beide. Tientallen staten, waaronder Alaska, New Mexico en Oregon in het bijzonder, hebben Christoffel Columbus op de lange baan geschoven, en tientallen andere staten vieren de feestdagen.

De Navajo Nation verzet zich al lang tegen Columbus Day, waarop kolonialisme, onderdrukking en onrecht jegens inheemse volkeren worden gevierd. Christoffel Columbus wordt door sommigen gecrediteerd voor het “ontdekken” van Amerika, maar deze landen werden bewoond door veel volkeren met geavanceerde culturen. Generaties lang hebben inheemse gemeenschappen geworsteld om te overleven in het licht van kolonisatie, assimilatie, ziekte en genocide”, aldus vertegenwoordigers van de semi-autonome Indiaanse regio.

‘wis onze geschiedenis’

De Verenigde Staten hebben de afgelopen jaren een zelfonderzoek uitgevoerd. De controverse rond de donkere pagina’s van de Amerikaanse geschiedenis heeft met name geleid tot een terugtrekking Veel standbeelden van Zuidelijke generaals. Vorig jaar werden ook standbeelden van Christoffel Columbus verwijderd in Chicago, Boston en San Francisco, en Blootgesteld door demonstranten in Baltimore. Toen hekelde Donald Trump in zijn toespraak “proberen om onze geschiedenis te wissen”, genaamd Christopher Columbus “Ontdekkingsreiziger van Amerika”.

Maandag prees polemist Ben Shapiro een ‘nationale held’. “Vandaag is het Columbus Day, niemand zal de geschiedenis kunnen herschrijven”, zei Marsha Blackburn, een senator uit Tennessee. Lou Barletta, de Republikeinse kandidaat voor gouverneur van Pennsylvania, hekelde uiteindelijk “de poging om onze Italiaanse geschiedenis uit te wissen”, en concludeerde: “Ik weiger me over te geven aan de kudde.” sta op van cultuur annuleren. »

READ  Honger, kou, duisternis... Rusland belooft Europa een gruwelijke winter in een schokkende video