Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Tegen het einde van de chemotherapie: aflevering • 4/4 van de podcast Cancer: The New Era

Tegen het einde van de chemotherapie: aflevering • 4/4 van de podcast Cancer: The New Era

De behandeling van kanker is getuige van verschillende revoluties, waarover we hier vertellen met de meest prominente Franse vertegenwoordigers. Voor deze revolutie begrijpen we kanker en wraak op de klassieke kenmerken en onze geschiedenis: chirurgie (ter la tumeur), radiotherapie (detruire locale van cellulosekanker) chimiotherapie (de arm van massale vernietiging die in het hele lichaam ingrijpt). Negen op de tien patiënten hebben er ernstig last van en het is slechts bij 10% van de patiënten effectief (Pascal Pujol, hoogleraar genetica en kankerspecialist).

Kortom, chemotherapie valt niet alleen kankercellen aan, maar alle cellen.

In deze aflevering bespreken we de revolutionaire behandelingen die de kankerwetenschap momenteel opschudden. Ten eerste immunotherapie, die de overlevingskansen aanzienlijk vergroot. Het activeert onze immuunafweer om kankercellen te vernietigen. Professor Eric Solari legt uit:De huidige inschatting van immuuntherapie is dat immuuntherapieën die in het eerste decennium van de 21e eeuw opkwamen vanaf het begin patiënten hebben gered die tot nu toe als vermist werden beschouwd en die bijvoorbeeld metastatische vormen van zeer ernstige kanker hebben waarvan men dacht dat ze ongeneeslijk waren. We realiseerden ons dat we met deze therapeutische aanpak deze patiënten konden redden.

Bovendien markeert het mRNA-vaccin, waarvan de ontwikkeling is versneld door COVID, ook een belangrijk keerpunt. We kijken ook naar kunstmatige intelligentie.

Documentairefilm van Remy Dybowski Duatliep uit de zijkant Ann Deplechin.

met :

Erik SolariHoogleraar hematologie, onderzoeksdirecteur aan het Gustave Rossi Instituut

READ  In de buurt van Toulouse zijn bewoners van een verpleeghuis positief getest op Covid-19

Anna Vincent Salomonpatholoog

Pascal PujolGenetica

Alan EichenINSERM, adjunct-directeur van het Thematisch Kankerinstituut

Jean-Emmanuel PepaultStralings-oncologie

Camille Cerveraziek

Links:

wetenschappelijke methode