Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Taiwanese autoriteiten zagen het censuursysteem van Xiaomi

Al in september 2021 door de Litouwse autoriteiten genoemd, werd de geïntegreerde besturing van Xiaomi opgemerkt door Taiwanese experts op de Mi 10T 5G.

Krediet: Xiaomi

In september 2021 krabde een onverwacht schandaal het imago van Xiaomi. Eigenlijk, Het Litouwse ministerie van Defensie roept burgers op om te stoppen met het kopen van Chinese smartphones, en meer specifiek Xiaomi-apparaten, na een alarmerende ontdekking.

Volgens het National Cyber ​​​​Security Center van het land houden sommige Xiaomi-smartphones van: Mi 10T Uitgerustcensuur functie. Dit is een verborgen functie die honderden trefwoorden in native apps censureert. Deze termen hebben betrekking op onderwerpen die gevoelig liggen in de ogen van de Chinese regering, zoals de onafhankelijkheid van Taiwan, het vrije Tibet of de gebeurtenissen op het Tiananmen-plein.

Na publicatie van dit rapport, Xiaomi heeft een officiële verklaring uitgebracht waarin de fabriek heeft bevestigd dat dit niet het geval isHet zal en zal nooit het persoonlijke gedrag van zijn smartphonegebruikers beperken of blokkeren, zoals zoeken, bellen, surfen op internet of het gebruik van communicatiesoftware van derden.”

Het censuursysteem van Xiaomi keert terug naar het middelpunt

Dit probleem komt al maanden niet meer op de voorgrond. Tot nu. Taiwanese experts hebben het zelfs ontdekt MiAdBlacklistConfigur is beschikbaar op globalapi.ad.xiaomi.com-servers Voor Xiaomi-smartphones die zeven originele apps van de fabrikant gebruiken.

Uit onze tests bleek dat MiAdBlacklistConfigur kan worden gedownload van globalapi.ad.xiaomi.com-servers via zeven ingebouwde apps op de Mi 10T 5G-smartphone, die gericht zijn op een lange lijst van politiek gevoelige termen en smartphones kunnen blokkeren voor het verstrekken van links naar websites die verband houden met deze voorwaarden. Deze applicaties kunnen ook de webgeschiedenis van gebruikers naar servers in Peking sturen.” Dat heeft de Taiwanese National Communications Commission gezegd.

READ  Boeing stelt onbemande testvlucht naar ISS uit

Ze vervolgt:Afgaande op de testresultaten; We zullen ons onderzoek voortzetten om te bepalen of Xiaomi Taiwan de belangen van Taiwanese gebruikers in gevaar heeft gebracht door hun privacy te schenden. Wij informeren de betrokken organisaties als het bedrijf de regels van andere bestuursorganen overtreedt.”

zonder verrassing Xiaomi handhaaft zijn eerdere positie in een nieuw persbericht, opnieuw bewerend dat het bedrijf “Nooit gaan, nooit gaan” Beperk, blokkeer of verzamel nooit gegevens wanneer gebruikers zoeken, bellen, internetten of communicatietoepassingen en software van derden gebruiken.

bron : jezchina