Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Tafeltennis Euro 2021: Blauw in Brons

Franse tafeltennisser Jia Nanyuan, tijdens de nederlaag van het Franse nationale team tegen Singapore, in de Ronde van 16 op de Olympische Spelen Tokyo 2020, 2 aug. 2021, JUNG Yeon-je

Het Franse dames tafeltennisteam is woensdag als derde geëindigd in het teamevenement voor het EK 2021 in Cluj (Roemenië).

Het Franse nationale team eindigde als eerste in zijn poule nadat het de Turken en Nederlanders met dezelfde score met 3-0 had gedomineerd.

Vervolgens versloegen ze de Oostenrijkers in de kwartfinales (3-0), voordat ze in de halve finale van de Romeinen (3-0) verloren, een verlies dat gelijk staat aan een bronzen medaille.

Het Franse team bestond uit Jia Nanyuan, Pauline Chaslin, Audrey Zarif en Prithica Pavady, die 17 werd en na hun eerste overtuigende Olympische Spelen in Tokio in augustus, een grote hoop op een medaille voor de Olympische Spelen. -2024 uit Parijs.

Volgens de Franse Federatie is dit de eerste medaille voor een continentaal team in het Franse damestafeltennis sinds 1962.

De titel ging naar de Duitsers, die in de finale de Roemenen versloegen (3-1).

Aan de andere kant werd het herenteam, bronzen medaillewinnaars in 2015, 2017 en 2018, uitgeschakeld in de groepsfase en eindigde als tweede achter Rusland en voor Nederland.

Ook bij de mannen won Duitsland de titel door in de finale Rusland te verslaan (3-1).

De 2021 World Singles en Tag Team Championships eindigen van 23-29 november in Houston (VS).

./jr/fby

READ  Antoine Compoire (Nantes): "Mijn woede is niet gezakt" na de loting in Nice