Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Supporter met tag “gevonden”: Laurent Luyat-fout live op kanaal Frankrijk 3, gevangen door valse informatie van Twitter – video

Supporter met tag “gevonden”: Laurent Luyat-fout live op kanaal Frankrijk 3, gevangen door valse informatie van Twitter – video

Gisteren, op de dag van de vierde etappe van de Tour de France tussen Redon en Fougeres, in Bretagne, keerde Laurent Louyat terug naar France 3 nadat de renners gewelddadig waren gevallen door toedoen van een vrouw met een bordje. Bedenk dat de autoriteiten dit actief nastreven na een klacht van de toezichthouders.

De omroeper zei live onder voorwaarde: “Misschien hebben we de persoon met het spandoek gevonden. We controleren de informatie.” “Het had natuurlijk in Glasgow kunnen worden gevonden. Het zou geen zomersoap zijn”, voegt kanselier Ioan Offredo toe. Voordat Laurent Loyatt opmerkt: “Het lijkt erop dat AFP dit aankondigt.”

Veel kijkers reageerden echter onmiddellijk op sociale netwerken en beweerden dat het nepnieuws was, afkomstig van een grap die op het Twitter-account was geplaatst.

Een gebruiker schreef al: “Op het laatste moment: een toeschouwer met een Omi Obi-bord is gearresteerd door de Schotse politie op Glasgow Airport. (Bron: AFP)”. Noch Agence France-Presse, noch enig ander persorgaan heeft dergelijke informatie echter verstrekt. Het was een knipoog naar de arrestatie van Xavier Dupont de Legones in oktober 2019.

READ  Het maakt Flash een van de slechtste startups in DC