Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Super Mario 64-cartridge verkocht voor een record van $ 1,56 miljoen

De cartridge, in goede staat, is het eerste speelgoed dat ooit is geveild voor meer dan $ 1 miljoen

Een verzegelde cartridge van de legendarische “Super Mario” voor de Nintendo 64-console werd op zondag 11 juli verkocht voor $ 1,56 miljoen. Volgens het Amerikaanse veilinghuis Heritage Auctions is dit een nieuw record voor een videogame.

“Het is de eerste game die voor meer dan $ 1 miljoen wordt geveild”, zegt Eric Bradley, een woordvoerder van het in Dallas, Texas gevestigde bedrijf.

Heritage had vrijdag al zijn eerste record gevestigd: een cartridge voor het Nintendo NES-systeem uit “The Legend of Zelda” werd verkocht voor $ 870.000.

Patroon in zeer goede staat

Deze “Super Mario 64”-cartridge uit 1996 is “de enige bekende versie met een 9,8 A++ rating” van videogame-expert Wata, zei Eric Bradley, die de staat van cartridges beoordeelt. Geef aan dat deze beoordeling “de hoogste beoordeling is die een oude videogame kan hebben”.

Sinds enkele jaren genieten vintage videogames steeds meer succes, waarbij gamers zich nostalgisch voelen. Afgelopen april werd een Super Mario Bros-videogamecartridge uit 1986 voor de Nintendo NES verkocht voor $ 660.000 op een veiling, ook op Heritage Auctions.

READ  Elden Ring zet zichzelf niet alleen weer in elkaar, het heeft ook zijn eigen releasedatum