Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Studie benadrukt gebruikersbijdrage via Folding @ Home

Maximale prestatie 1.01 exaFLOPS, gebaseerd op conservatieve schattingen.

Net als miljoenen gebruikers heeft u mogelijk op uw computer geklikt om het onderzoek naar het coronavirus te bevorderen [email protected] Een artikel in Nature bespreekt deze mobilisatie en de effecten ervan.

Naar verluidt is het aantal actieve machines wereldwijd in minder dan drie maanden gestegen van 30.000 tot meer dan een miljoen. En al snel overtrof de op deze manier verkregen rekenkracht die van veel van de krachtigste supercomputers samen; De lat overschreden voor exaFLOPS. Als in april het officiële Twitter-account van [email protected] Verklaar een totale sterkte van 2,4 ExaFLOPSVoor Sars-CoV-2 coronavirus, de auteurs van de studie in kwestie hier ” met de nodige voorzichtigheid dat maximale prestaties [email protected] Het bereikte 1.01 exaFLOPS. Deze prestatie werd bereikt op een moment dat ongeveer 280.000 GPU’s en 4,8 miljoen CPU-cores simulaties draaiden. Zoals we in de sectie Methoden hebben uitgelegd, gaan we er, om voorzichtig te zijn met onze beweringen, ervan uit dat de prestaties van elke GPU/CPU lager zijn dan die van de chip die vóór 2015 is uitgebracht.”.

Hoe dan ook, zelfs 1.01 exaFLOPS staat nog steeds “Vijf keer de maximale prestatie van ’s werelds snelste conventionele supercomputer destijds, Summit. Deze prestatie overtrof die van de eerste 100 supercomputers samen. [email protected]De eerste exascale supercomputer is pas eind 2021 online gezet.”

0,1 seconden simulatie

Hierdoor kon in de praktijk 0,1 seconde van het Sars-CoV-2 Coronavirus-eiwit worden gesimuleerd: “Met behulp van deze bron hebben we kwantitatieve kaarten van de structurele groepen van meer dan twee dozijn SARS-CoV-2-eiwitten en hun complexen gegenereerd op basis van milliseconden of milliseconden aan simulatiegegevens die voor elk systeem zijn gegenereerd. Samen hebben we 0,1 seconde simulatie uitgevoerd.”. Nog steeds volgens het artikel werden de ontdekkingen gedaan Uitbreiding van targetingopties voor antivirusontwerp.. Ten slotte specificeren de auteurs dat: Alle gegevens en modellen zijn vrij online beschikbaar, waardoor een kwantitatieve structurele atlas ontstaat.

Bron: natuur

READ  Acute hepatitis bij kinderen: wat we weten over deze hepatitis-infectie waargenomen in het VK