Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Stress, depressie en eenzaamheid zijn nieuwe factoren voor langdurige Covid

Stress, depressie en eenzaamheid zijn nieuwe factoren voor langdurige Covid

Volgens een nieuwe studie gerapporteerd door Slate verhoogt psychologische stress de kans op het lijden aan de langdurige ziekte van Covid met 30 tot 50%.

door het punt

Een onderzoek heeft uitgewezen dat Long-CoVid mogelijk verband houdt met de geestelijke gezondheid van mensen die eraan lijden.
© HAND-OUT / FDA / AFP

DeCovid-ziekte, die miljoenen mensen over de hele wereld treft, is gekoppeld aan de geestelijke gezondheid van patiënten. Volgens een studie gepubliceerd in Wetenschappelijk tijdschrift Gamma Psychiatriedoorgegeven door leisteenChronische vermoeidheid, geestelijke nood of kortademigheid die maanden of zelfs jaren aanhoudt nadat u COVID-19 heeft opgelopen, houdt verband met stress, angst, depressie of eenzaamheid.

Volgens de onderzoekers achter deze studie: “Deze stressoren kunnen meer voorspellend zijn voor de duur van een COVID-19-infectie dan fysieke comorbiditeiten zoals een voorgeschiedenis van hypertensie, diabetes, hypercholesterolemie, astma en kanker.” Wetenschapswaarschuwing. Andrea Roberts, een neuro-epidemioloog aan de Harvard University, is van mening dat “mensen deze aandoeningen niet zo serieus nemen als fysieke gezondheidsproblemen. […] Dan wordt het heel belangrijk om naar geestelijke gezondheid te kijken, en dit roept de bredere kwestie op van het belang van het identificeren en behandelen van psychische problemen.”

Lees ookLang Covid: wat wetenschappers weten

Om het publiek te informeren over het belang van geestelijke gezondheid

Het onderzoek richtte zich op een steekproef van 3.000 verpleegkundigen met Covid-19, die negentien maanden lang werden bestudeerd. De studie concludeerde dat mensen met psychische stoornissen voorafgaand aan infectie 30 tot 50% meer kans hadden op langdurig COVID-19. “We waren verrast om te horen hoeveel psychische problemen vóór Covid-19 gepaard gingen met een verhoogd risico op post-Covid-ziekte”, zegt Siwen Wang, co-auteur van de studie. Het verband tussen deze psychische stoornissen en Deze symptomen zijn langdurig Het moet worden onderzocht door verdere studies, maar “deze bevindingen versterken de noodzaak om het publiek bewust te maken van het belang van geestelijke gezondheid en het verlenen van zorg aan degenen die het nodig hebben”, rechter Andrea Roberts.

READ  Wanneer en hoe observeren we de "Grote Show van de Planeten", deze zeer zeldzame uitlijning?


De redactie adviseert je