Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dit zijn de vijf voedingsmiddelen die je moet vermijden

Dit zijn de vijf voedingsmiddelen die je moet vermijden

Een gastro-intestinaal verstoord, prikkelbare darm syndroom (PDS) wordt gekenmerkt door buikpijn en doorvoerproblemen. Veel mensen hebben er last van.

Om de symptomen van het prikkelbare darm syndroom, dat ten minste 5% van de Franse bevolking treft, te verlichten, is het essentieel om te letten op wat u op uw bord legt. Dit zijn de voedingsmiddelen die je moet vermijden.

de pizza

Wanneer je last hebt van het prikkelbare darm syndroom, ook wel functionele colonopathie genoemd, is het aan te raden om vetrijke gerechten, zoals pizza of frites, te beperken, omdat deze de gastro-colische reactie in de darm stimuleren.

volkorenbrood

Het is ook noodzakelijk om de inname van onoplosbare vezels te verminderen, dat wil zeggen, die niet oplossen in water en maaglediging en diarree kunnen bevorderen. Het komt vooral voor in tarwezemelen en volkoren. Vermijd ook meergranenbrood.

kool

Rood, wit, bloem, Brussel … Kool, zoals alle kruisbloemige groenten, zijn geen bondgenoten in het geval van IBS. En terecht, ze verhogen de productie van darmgas en hebben daarom de neiging een opgeblazen gevoel en ander ongemak te veroorzaken.

koffie

De koffie Kan laxerende effecten hebben en irriterend zijn voor de darmen. Om deze reden wordt aanbevolen om er geen misbruik van te maken. Houd er bij de rubriek irriterende dranken rekening mee dat alcohol en citrussap ook voor verstoringen in de darmwand kunnen zorgen.

linze

Peulvruchten zoals linzen, bonen en erwten worden gefermenteerd voedsel genoemd. Eenmaal geabsorbeerd, hebben ze de neiging om te fermenteren omdat ons lichaam sommige stoffen niet goed kan verteren, en dit verergert de spijsverteringsproblemen.

READ  Waarom is het moeilijk om af te vallen als je ouder wordt?