Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Storm Fiona: de oostkust van Canada ondergedompeld in duisternis, verbluffende verwoestingsbeelden

Storm Fiona: de oostkust van Canada ondergedompeld in duisternis, verbluffende verwoestingsbeelden

Storm Fiona sloeg op zaterdag 24 september in op de oostkust van Canada en stortte honderdduizenden huizen in duisternis. De vorige orkaan, die een week geleden grote schade aanrichtte in het Caribisch gebied, bereikte zijn weg naar de Golf van St. Lawrence nadat hij veel bomen en hoogspanningsmasten in Nova Scotia en Prince Edward Island had neergehaald.

Volgens het Canadian Hurricane Center zou Fiona de krachtigste storm kunnen zijn die ooit Canada heeft getroffen. Experts vrezen dat orkaan Juan in 2003 en Dorian in 2019 nog meer schade kunnen aanrichten.

Bijna 500.000 mensen zonder elektriciteit

Nadat het voorbij was, had 79% van de Nova Scotia-abonnees geen stroom, of 414.000 klanten, en 95% van de PEI-abonnees, of 82 duizend.

Ook mobiele telefoondiensten werden verstoord en veel wegen werden afgesloten. Volgens het US Hurricane Center (NHC) waaide Fiona nog steeds windstoten van 140 km/u toen het rond 08:00 uur lokale tijd (1200 GMT) de Golf van St. Lawrence bereikte, hoewel het sindsdien aanzienlijk is verzwakt. aan land gebracht.

\ud83c\udf00 STORM FIONA: Meer dan 500.000 huizen zonder stroom in het oosten van Canada. In verschillende steden is de noodtoestand uitgeroepen. Enorme verwoesting in Port au Basque, Newfoundland. (Facebook – Amanda Kirkpatrick) pic.twitter.com/eMR1jxGgcc

– Franse informatie (InfosFrancaises) 24 september 2022

Het hoofd van de Canadian Press Office, Justin Trudeau, zei op Twitter dat de Canadese premier Justin Trudeau zijn vertrek naar Japan heeft uitgesteld, waar hij de begrafenis van voormalig premier Shinzo Abe zal bijwonen, om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

READ  Vladimir Poetin vergelijkt zichzelf met J.K. Rowling, antwoordt de schrijver

De twee grote luchtvaartmaatschappijen van het land, Air Canada en WestJet Airlines, hebben vanaf vrijdagavond al hun regionale vluchten opgeschort.