Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Stellantis verlaat de machtige vereniging van Europese autofabrikanten

Tot ieders verbazing kondigde de tweede Europese autofabrikant zijn vertrek uit ACEA aan, dat zich verzet tegen het verbod op nieuwe auto’s met verbrandingsmotoren tegen 2035.

De autogroep Stellaantis, de tweede plaats in Europa en geboren uit de fusie van Peugeot-Citroën en Fiat-Chrysler, kondigde op maandag 13 juni tot ieders verbazing haar voornemen aan om de European Automobile Manufacturers Association (ACEA), die tegen de Europese Unie is, te verlaten. die in 2035 van verbrandingsmotoren af ​​wil.

Dat maakte Stellantis overigens bekend in een persbericht waarin de oprichting van “vrij verkeer forum“, beschreven als een jaarlijkse bijeenkomst, met een adviesraad van deskundigen, waaronder”Aanbieders van mobiliteit en technologie, academici, politici en wetenschappers“.

Besluit geldig “aan het einde van het jaar”

ACEA, een zeer actieve lobbyorganisatie in Brussel, omvat 16 grote Europese fabrikanten, van Volkswagen tot Renault, Volvo en Toyota. De vakbond was fel gekant tegen het plan van de Europese Commissie, vorige week goedgekeurd door het Parlement, om de verkoop van nieuwe auto’s met verbrandingsmotoren vanaf 2035 te verbieden, aangezien dit niet het geval is.redelijkHet wilde met name hybride auto’s laten leven, die een warmtemotor en een elektromotor hebben. Het nieuwe forum dat door Stellantis wordt gecreëerd, wordtgebaseerd op feiten“Een bewoording die dicht in de buurt komt van die gebruikt in het klimaatveld waar we praten over beleid of strategieën.”gebaseerd op wetenschap“.

READ  Amin Mahfouz huilt live

Als onderdeel van dit initiatief kondigt Stellantis aan dat het tegen het einde van dit jaar het lidmaatschap van de European Association of Automobile Manufacturers (ACEA) zal beëindigen.De groep schrijft zonder de redenen voor dit vertrek uit te leggen. Hij zei net dat hij van stress naar “Meer directe interactie met burgers en belanghebbendenDe president, Carlos Tavares, zegt dat hij wil ontwikkelenEen effectieve, wereldwijde en holistische 360-gradenbenadering die iedereen omvat die wil bijdragen aan het opbouwen van duurzame mobiliteitStellantis anticipeert al maanden op een elektrische transitie en heeft al aangekondigd, net als veel van zijn Europese concurrenten, tegen 2030 100% elektrische auto’s in Europa te verkopen.