Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Starliner, Boeing-ruimtecapsule keert terug naar fabriek, vertraagt ​​testvlucht enkele maanden

De capsule moet een van de twee zijn, samen met een capsule SpaceX, toelaten NASA Om astronauten weer naar het internationale ruimtestation te vervoeren van Amerikaanse bodem.

Artikel door

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

Het Amerikaanse bedrijf zei vrijdag 13 augustus dat de Starliner-ruimtecapsule van Boeing terug moet naar de fabriek voor reparatie. De lancering van laatstgenoemde naar het internationale ruimtestation ISS moest vorige week worden geannuleerd vanwege problemen die werden ontdekt in het voortstuwingssysteem.

Deze nieuwe tegenslag vertraagt ​​deze cruciale testvlucht voor Boeing en NASA met minstens enkele maanden. Boeing zei in een verklaring dat de capsule van de top van de Atlas 5-raket zal worden verwijderd en voor inspectie zal worden teruggestuurd naar de Kennedy Center-fabriek in Florida (VS).

De capsule moest een van de twee zijn, samen met SpaceX, om NASA opnieuw in staat te stellen zijn astronauten vanaf Amerikaanse bodem naar het internationale ruimtestation te leiden. Sinds de spaceshuttles in 2011 zijn gesloten, vertrouwt het ruimteagentschap al op Russische raketten. Als SpaceX al minstens een dozijn astronauten naar het internationale ruimtestation heeft gestuurd, waaronder de Fransman Thomas Pesquet, zal Boeing nog steeds zijn eerste onbemande testvlucht moeten doorstaan, die moet bewijzen dat de capsule veilig is.

Het is waarschijnlijk ‘Het is te vroeg om te zeggen’ Of deze onbemande testvlucht dit jaar kan worden gemaakt, vertelde John Vollmer, vice-president en directeur van Boeing’s Commercial Aviation Program, op een persconferentie. Deze testvlucht werd voor het eerst geprobeerd in 2019, maar kwam toen in de buurt van een ramp vanwege een softwareprobleem.

READ  Tandenborstel die een volledige reiniging van de borstel in 10 seconden belooft