Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Starfield: Bethesda reageert op slechte recensies en belooft “lang” aan de game te werken |  Xbox One

Starfield: Bethesda reageert op slechte recensies en belooft “lang” aan de game te werken | Xbox One

Het is bijna drie maanden geleden dat Starfield werd uitgebracht. Bethesda’s grootste game van de afgelopen tien jaar trok veel aandacht, maar kende een gemengde lancering op pc. Bethesda besloot het probleem direct aan te pakken door te reageren op de negatieve recensies op Steam.

Werd de kritiek te snel genegeerd door Bethesda?

De afgelopen weken waren de Starfield-recensies op Steam “overwegend positief”. Maar de beoordelingen zijn onlangs gedaald naar een “gemiddelde” beoordeling, een daling die Bethesda zeker heeft opgemerkt en die zeker niet goed past bij de uitgever en ontwikkelaar van Starfield. Op het moment van schrijven heeft de game meer dan 80.000 recensies op Steam.

Van de kritiek die regelmatig in recensies wordt geuit, merken we met name de volgende punten op:

  • De interface is erg zwaar
  • Zeer teleurstellende AI
  • Er zijn maar weinig keuzes die echte gevolgen hebben
  • Te veel laadschermen
  • Zeer beperkte verkenning

“Als ze de lading niet kunnen verwijderen om de winkel binnen te komen, zullen ze dat zeker niet doen voor de planeet.”“Race schrijft mee mening Vorige week geplaatst en door 15 mensen nuttig gevonden. Wat dit laatste punt betreft, reageerde Bethesda op de opmerking:

Hoewel er tussen de snelle trips mogelijk laadschermen zijn, denk maar eens aan de hoeveelheid gegevens voor de uitgebreide procedureel gegenereerde gameplay die perfect in minder dan 3 seconden wordt geladen. Wij geloven dat deze zwakte niet zal voorkomen dat onze spelers verdwalen in de wereld die we hebben gecreëerd.

Bethesda begon in november te reageren op verschillende recensies. Een andere reactie van de ontwikkelaars die deze week werd geplaatst, onderstreept de mogelijkheden die de game biedt. “Starfield heeft zoveel lagen dat je na honderden uren spelen dingen ontdekt die je nooit voor mogelijk had gehouden.”

READ  SpaceX-raketafval zal binnenkort de maan raken: wanneer, hoe en met welke gevolgen?

Als we kijken naar de reacties die Bethesda de afgelopen dagen heeft gegeven, zien we dat veel ervan zijn gekopieerd en geplakt en ons eraan herinneren dat de game ‘veel dingen biedt om te doen en te ontdekken’. De uitgever nodigt spelers zelfs uit om naar Discord te gaan om andere ideeën van spelers te krijgen. Ten slotte lijken de reacties van Bethesda, die we de afgelopen dagen talrijker hebben gezien, meer op rechtvaardigingen dan op een echte overweging van de kritiek van spelers. Ik weet niet zeker of dit echt werkt.

Hoe dan ook herinnert Bethesda ons eraan dat de release van Starfield nog maar het begin is. De nieuwste update van de game heeft DLSS- en DLSS 3-ondersteuning voor alle versies van de game gebracht, een langverwacht verzoek van pc-spelers.

We werken nog steeds actief aan dit spel en zullen dat nog lang blijven doen. We willen van Starfield een geweldig spel maken voor iedereen die wil spelen!

Starfield-gidsen