Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Spoorstaking in Nederland heeft een negatief effect op het dagelijks leven

Spoorstaking in Nederland heeft een negatief effect op het dagelijks leven

AA/Rotterdam-Den Haag

Na een 24-uursstaking woensdag in het noorden van het land, is op oproep van de Federatie Nederlandse Vakbonden (FNV) en diverse vakbonden een nieuwe 24-uursstaking gehouden in steden in de westelijke regio. Zoals Rotterdam en Den Haag.

De staking van vandaag door Nederlandse spoorwegarbeiders heeft gevolgen voor het vervoer en de passagiers in het hele land, aangezien spoorverbindingen in de westelijke regio van cruciaal belang zijn voor het hele land.

De staking, die twee dagen geleden begon na een negatieve reactie op de loonsverhogingen van spoorwegpersoneel, duurt tot 31 augustus afwisselend in verschillende regio’s.

Aanstaande maandag gaan NS-medewerkers staken in de noordwestelijke regio van de hoofdstad Amsterdam, dinsdag in de centrumsteden en woensdag in de oostelijke en noordelijke regio’s.

Bart Heuveling, een natuurkundeleraar die wachtte om te gaan werken op het treinstation van Rotterdam, vertelde Anadolu Agency (AA) dat hij leed omdat hij niet naar zijn werk kon gaan.

“Ze zeiden dat er een treindienst was naar de stad waar ik werk, dus ik kwam naar het station, maar toen ik hier aankwam, ontdekte ik dat die was geannuleerd”, zei hij.

Hij zei dat sommige studenten zich in een vergelijkbare situatie bevonden als hij en dat hij vandaag niet kon deelnemen aan de natuurkundeles, wat hem erg verdrietig maakte. Hij zei ook dat hij de strijd van de stakers voor hun rechten kon begrijpen, maar dat het een probleem voor hem was omdat hij geen toegang had tot zijn werkplek.

Yara Bonet, die op weg naar Nijmegen op station Den Haag aankwam, zei dat ze een kat ging kopen en toen ze op het station aankwam, ontdekte ze dat de treindiensten waren geannuleerd, wat niet erg prettig was. .

READ  In Nederland slaagde Geert Wilders er niet in een meerderheidsregering te vormen

Vakbonden eisen een totale verhoging van het maandsalaris van NS-medewerkers met 100 euro en een eenmalige uitkering van 600 euro aan medewerkers vanwege de stijgende inflatie en dalende koopkracht in het land.

De NS zegt daarentegen dat de vraag groot is en stelt door de Covid-19-crisis nog steeds in een moeilijke financiële situatie te verkeren.

De FNV kondigde landelijke stakingen af ​​als na de stakingen niet aan hun eisen werd voldaan.

* Vertaald uit het Turks door Narsena Karakaya


Slechts een deel van de uitzendingen van Anadolu Agency aan haar abonnees via het Internal Broadcasting System (HAS) worden in verkorte vorm uitgezonden op de AA-website. Neem contact met ons op om u te abonneren.