Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Spoiler, er is maar één winnend paar in het seizoen 2024

Spoiler, er is maar één winnend paar in het seizoen 2024

De finale van Beijing Express wordt zaterdagavond uitgezonden op M6. De finale van een seizoen waarin het duo in beeld verscheen.

De laatste aflevering van Beijing Express, ‘In de voetsporen van de Gouden Tijger’, wordt zaterdagavond uitgezonden op M6. Twee teams zullen strijden om de uiteindelijke titel in de historische straten van Hanoi: de kapper en zijn cliënt Romain en Laura, evenals ‘mede-Corsicanen’ Patricia en Jessica. Maar één koppel zal node gemist worden in deze finale: Riyad en Louison die dit jaar het ‘onbekende duo’ waren op de Beijing Express, en vooral de publiekslieveling.

Riaz en Louison waren al fan van seizoen 2024 van de Beijing Express. In plaats daarvan zullen ze het aan het begin van het avontuur met elkaar eens zijn, ondanks hun duidelijke verschillen die uiteindelijk zullen uitmonden in een opmerkelijke complementariteit. Het koppelen van een potige sportcoach uit Marseille aan een dromerige, feestende en ietwat excentrieke jongeman zou ongetwijfeld het geniale idee zijn van de producenten van avonturenspellen. Een toevallige ontmoeting maakte van Riad en Louison het symbolische personage van het achttiende seizoen.

De confrontatie had hun imago in Beijing Express kunnen aantasten: die van Patricia en Jessica eind februari. Op 29 februari werden de twee ‘Corsicaanse kerels’ aan de poorten van Maleisië vernietigd door twee vreemden die op dat moment absoluut onverslaanbaar leken. Het waren Riad en Louison die besloten hen zelf te confronteren, zoals de spelregels voorschreven.

Een ingewikkelde relatie met Patricia en Jessica

“In de laatste etappe beloofde Riad ons dat hij ons nooit zou kiezen voor het eindduel omdat hij Corsicaanse vrienden heeft”, bevestigden de twee kandidaten, verbaasd door de keuze van het duo wiens banden zo sterk waren geworden. Het duel zal het effect hebben van verraad en zal dienen als een pauze in dit seizoen. Jessica onthulde later dat Louison haar in vertrouwen had genomen dat ‘dat haar grootste spijt was van het avontuur’.

READ  Anthony Collette over zijn toekomst bij Dancing with the Stars: 'Je moet aan het geld denken!'

Patricia en Jessica zouden twee weken later, op 21 maart, eindelijk op wonderbaarlijke wijze door de productie worden opgeroepen, nadat het duo Miriam en Patrick in de steek was gelaten. Het is voor ons genoeg om getuige te zijn van een nieuwe confrontatie tussen Riyad en Louison in april en in de halve finales! Deze keer is het het Corsicaanse duo dat zal winnen en het schokkende duo zal uitschakelen, tot groot ongenoegen van het publiek. Het is genoeg om Lewison, die voor de camera’s in elkaar zakt, te verwoesten, maar het leidt ook tot harde opmerkingen van Jessica over het gedrag van Riyad.

De kandidaat, die afgelopen februari verbrand was door haar avontuur, protesteerde en zei: “Hij heeft de bestuurder bang gemaakt om te voorkomen dat we in de auto zouden stappen, en dat heeft hij twee keer gedaan.” “We zitten in een wedstrijd, oké, maar het ontbreekt aan eerlijk spel […]. We moeten elkaar allemaal respecteren, en voor mij is dit anti-gaming”, zei de kandidaat zelfs in een interview met Télé-Loisirs. “Nooit in ons leven hadden we zo’n stap kunnen maken!”, reageerde ook Patricia.

Uitleg en warme herenigingen

Riaz heeft deze lage klappen sindsdien aan andere kandidaten uitgelegd. “Mijn vrienden zijn zo erg. Als ik de rest van het geheim achter me laat, zal ik luid zingen en heb ik midden op de dag een plek”, bij de recemment over 20 minuten. De voormalige kandidaat lachte zelfs en zei: “Ik wilde de destabilisatiekaart spelen, in Marseille-stijl. Als ik het opnieuw moest doen, zou ik het opnieuw doen, en ik heb er geen spijt van.”

READ  Caroline Riquefort en Hugo Philippe bekritiseerden na hun gekke avond: Ze legden zichzelf uit

Als het gekibbel tussen het duo al merkbaar was, lijkt het erop dat de vier kandidaten sindsdien goede relaties hebben onderhouden. Jessica en Patricia konden aan het einde van het avontuur met Marseille “chatten” en bevestigden dat alles weer normaal was. Half april plaatste het viertal meer dan vriendelijke reüniefoto’s op Instagram. “De grote Beijing Express-familie gaat verder dan alleen het spel,” merkte Jessica op, terwijl Patricia een verklaring aflegde tegen Louison: “Je bent gewoon geweldig, we houden van je schat!”

Hoewel we wellicht herhaaldelijk met de vinger wijzen naar hun trucjes, zijn Riaz en Louison feitelijk de enige echte winnaars van Beijing Express 2024. Het tweetal zal bij zes van de zeven slotduels betrokken zijn geweest, een record. Hij zal de levens vooral hebben gemarkeerd met zijn medeleven, goede humor, lachbuien en het spektakel van een prachtige ontluikende vriendschap. De stroom van spijt- en dankbetuigingen toen ze werden verwijderd, is daar het beste bewijs van. “Deze liefde voor alle Fransen is voor mij de grootste overwinning”, besloot Riad twintig minuten later zijn toespraak, toen Louison de fans een sprankje hoop gaf: “Wie weet, misschien zal Beijing Express ons op een dag bellen. weet het niet…”