Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Spanje verslaat Nederland en bereikt voor het eerst de halve finales

Spanje verslaat Nederland en bereikt voor het eerst de halve finales

Spanje plaatste zich vrijdag als eerste voor de halve finales van het WK 2023, na een nederlaag tegen Nederland (2-1). Aanstaande dinsdag speelt de Spaanse nationale ploeg tegen Japan of Zweden voor een plek in de finale.

Gepubliceerd op:

3 minuten

Spanje, een opkomend land in het vrouwenvoetbal, kwalificeerde zich voor het eerst voor de halve finales van het WK door Nederland, de vice-wereldkampioen (2-1 AP), te verslaan aan het einde van een wedstrijd die getuige was van ups en downs. Vrijdag 11 augustus in Wellington.

Het Spaanse nationale team ontmoet volgende dinsdag Japan of Zweden om zijn droom van het winnen van zijn eerste grote titel kracht bij te zetten.

De Spaanse ploeg, een van de jongste ploegen uit de competitie, ontsnapte dankzij een doelpunt in de verlenging aan de Nederlandse strafschoppenserie (112).H) Salma Baraluelo, 19 jaar oud.

De spits van FC Barcelona doorbrak de impasse slechts enkele seconden na de misser van de Nederlandse spits Linneth Bernstein. Het scenario ziet er hard uit voor Oranje, dat ondanks hun dominantie karakter toonde om in de verlenging van de reguliere speeltijd de stand gelijk te trekken, via Stephanie van der Gragt (90).H+1). De Spaanse ploeg had de score eerder geopend via Mariona Caldente uit een strafschop (80H).

De competitie nam afscheid van de nieuwe leider die in 2019 de finale bereikte (verlies tegen de Verenigde Staten), na de Verenigde Staten, Duitsland, Brazilië of Canada. Dankzij de professionalisering van zijn clubs belichaamt Spanje de recente ontwikkeling van het vrouwenvoetbal, waar de kloof in niveau tussen de gevestigde landen en hun rivalen aanzienlijk is verkleind.

READ  Een enorme transformatie voor Alexis Sanchez?

Heroïsche goal van Van der Gragt

Beweging, counterpress, balbezit… de Iberiërs toonden hun technische superioriteit, ondanks de aanwezigheid van dubbel gouden baller Alexia Putellas (start 99) op de bank.H).

Maar hun gebrek aan succes werd belichaamd door Alba Redondo, die in dezelfde actie tweemaal de paal raakte (17H), hun aanbod aan de terugkeer van de Nederlanders, die tot het einde van de wedstrijd wachtten met een fatale slag.

Het laatste kwartier kende een verhitte wedstrijd, waarbij beide ploegen op de rand van een knock-out leken te staan. La Roja scoorde via Caldente het eerste doelpunt, uit een strafschop die door de VAR werd gevolgd na een handbal van Stephanie van der Gragt, die in de wedstrijd niet succesvol was. De voeten van de verdediger bevonden zich enkele centimeters buiten het strafschopgebied, maar niet haar hand.

Van der Gragt (106 interlands) zal op dertigjarige leeftijd aan haar laatste competitie als speelster deelnemen, voordat ze volgend seizoen de leiding gaat vervullen van het Alkmaarse dameselftal, de club waar ze haar debuut maakte. In extra tijd (90H+1), draaide de geschiedenis om en scoorde een spitswaardig doelpunt langs doelman Kata Cole.

Deze met drama gevulde finish bracht de Nederlander nieuw leven in, die via Bernstein de kans kreeg om tijdens de verlenging op voorsprong te komen op het scorebord.

Met Agence France-Presse