Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Spanje, Nederland of Italië: zelfs als topkandidaat dreigt België in de loting voor het EK 2024 naar de grote landen te vallen.

Spanje, Nederland of Italië: zelfs als topkandidaat dreigt België in de loting voor het EK 2024 naar de grote landen te vallen.

België geclassificeerd voor euro? Hoewel de wedstrijd van maandagavond tegen Zweden wellicht nooit meer wordt gespeeld (uiterlijk vrijdag wordt een beslissing van de UEFA verwacht), zouden de Rode Duivels in de kwalificatiewedstrijden tot de top vijf van groepswinnaars kunnen behoren. Als de loting wordt gevalideerd en het seizoen eindigt met een overwinning op Azerbeidzjan (11/19), hebben de mannen van Domenico Tedesco 20 punten.

Een dergelijk resultaat zou hen echter zeker een plaats in de top vijf garanderen, wetende dat Hongarije – het enige land dat ons uit de top vijf wist te verslaan – hun gemiddelde achterstand van zeven doelpunten ten opzichte van België zal moeten goedmaken. Tijdens zijn laatste twee wedstrijden tegen Bulgarije en Montenegro. Dat lijkt zeer onwaarschijnlijk, zelfs onmogelijk, aangezien de Devils hun doelsaldo tegen Azerbeidzjan zullen kunnen vergroten.

België – Zweden: Een punt kan voldoende zijn voor klassement

De top vijf is dus vrijwel met zekerheid bekend. Behoudens grote tegenslagen in november zal de groep bestaan ​​uit Portugal, Frankrijk, Engeland, België en Spanje (of Turkije of Hongarije als de Spanjaarden in november punten verliezen). Met Duitsland als gastland vormen deze vijf teams de eerste pot van de trekking die op 2 december gepland staat.

Ter herinnering: het EK zal uit 24 landen bestaan ​​en dus uit zes poules van vier teams. Dat betekent dat er bij de loting in Hamburg in totaal vier poules van zes teams zijn. In Groep 2 vinden we de overige vijf groepswinnaars, evenals de beste tweedeprijswinnaars. Groep 3 en Groep 4 worden gevormd uit de nummer twee van de andere groep. De drie winnaars van de kwalificatiewedstrijden voegen zich ook bij Groep 4.

READ  Tickets van meer dan $ 150 voor de wedstrijd tussen Canada en Honduras

In de huidige situatie (die zich in november uiteraard zal blijven ontwikkelen, vooral voor Spanje dat zich bij de top vijf zou moeten voegen), zou België een groep kunnen erven die bijvoorbeeld Spanje, Nederland of Zwitserland omvat, of zelfs met – in plaats van de Zwitserse – een land als Italië, Kroatië of Polen, dat momenteel wegversperringen opwerpt.

Zal titelverdediger Italië Euro 2024 missen?

Projectie van de vier wolkencomplexen **

Groep 1: Duitsland, Portugal*, Frankrijk, Engeland, België, Turkije*

Groep 2: Spanje, Hongarije, Albanië, Slovenië, Roemenië, Oostenrijk*

Groep 3: Schotland, Servië*, Denemarken, Oekraïne*, Nederland, Tsjechië

Groep 4: Slowakije, Wales, Zwitserland en de drie play-offwinnaars

*De landen speelden 7 wedstrijden, één meer dan andere, met uitzondering van Zwitserland, dat slechts 5 wedstrijden speelde.

**Gebaseerd op de ranglijst aan het einde van de kwalificatieperiode van oktober.