Spanje domineert Nederland in de verlengingen en plaatst zich voor de eerste halve finale in zijn geschiedenis

De Spanjaard versloeg vrijdag in Wellington de finalisten van 2019 (2-1).

Frankrijk TV – Sportredactie

gepubliceerd

updaten

Leestijd: 1 minuut

Salma Baraluelo viert haar doelpunt tegen Nederland, in de kwartfinales van het WK, 11 augustus 2023. (AFP)

Spaanse vrouwen blijven hun geschiedenis schrijven. De spelers van coach Jorge Villeda plaatsten zich voor het eerst voor de halve finales van het WK na hun nipte overwinning op Nederland (2-1), vrijdag 11 augustus in het Sky Stadium in Wellington (Nieuw-Zeeland).

De Spanjaarden gaven zich niet over. Ze domineerden de hele wedstrijd, maar hadden een ernstig tekort aan kwaliteit. Ze wachtten tot de laatste 10 minuten en kregen na een handsbal in het Nederlandse strafschopgebied een penalty toegekend om uiteindelijk de score te openen (80e minuut). Nadat de Nederlandse gelijkmaker hen in de verlenging extra tijd had gestuurd, stortten ze niet in en werkten ze om de voorsprong te herwinnen. Na twintig minuten evenwichtiger ontdekten ze eindelijk de fout dankzij een briljante finish van Salma Baraluelo (111e plaats). Dit is het eerste doelpunt van de Barcelona-speler in de competitie.

Er zijn veel problemen voor Nederland

Het Nederlands elftal stond voor het eerst op een achterstand op dit WK, maar wist de deadline te vertragen door extra tijd te pakken dankzij een nipte goal van Stephanie van der Gragt, na een fout uit een Spaanse strafschop (90+1) . Maar nu middenvelder Daniel van de Donk geschorst was, had Oranje het erg moeilijk om balbezit te behouden en op te bouwen. In de verlenging verspeelde Linneth Bernstein twee grote kansen om het verschil te maken (108, 111), voordat Baralloelo de voorsprong van Spanje weer herstelde.

READ  Nasri bekritiseert de Blues-crew nadat Benzema zich terugtrok

De Spanjaarden zullen het opnemen tegen de winnaars van de andere kwartfinale, tussen Japan en Zweden, in een poging een ticket voor de finale in Sydney veilig te stellen.